OFFLINE

A Lakme divathét 5 legjobb bemutatója

2012. augusztus 9., csütörtök 11:41

A Lakme Divathét India legnagyobb divateseménye, amit a világ egyik legnépesebb városában, a 13 millió fős Mumbaiban tartanak. Az India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató centrumának tartott Mumbaiban az öt napos rendezvény alatt több, mint nyolcvan designer vonultatta fel a következő szezonra tervezett kollekcióját. A hagyományos tradíciókat a modern irányzatokkal ötvöző daraboknál a tervezők más nagyvárosok kifutóitól eltérően itt a vibráló színekre és az anyagok kiváló minőségére fektették a hangsúlyt. Kiválasztottuk a divathét öt legnépszerűbb tervezőjét.

Aarti Vijay Gupta

A nívós NIFT-en 2004-ben végzett Aarti Vijay Gupta drámai “I Love Ma Doodle Book” című kollekciója az egyik legnépszerűbb volt a sajtó és közönség körében is. A fiatal tervező, aki az International Fashion Awards legjobb tíz döntőse közé is bekerült, 2009-ben debütált saját nevére keresztelt márkájával a Dubai Fashion Week-en a 'Feltörekvő Designer' kategóriában, azóta számos divathét kifutóját megjárta már Indiától az ázsiai menyasszonyi ruhákat bemutató show-ig. A tudatos vásárlókat megcélzó fantáziadús, javarészt selyemből és kreppből készült, igényes illusztrációkkal összefirkált fehér-fekete darabok ötletesen a nyolcvanas és kilencvenes évek hangulatát  varázsolták a kifutóra. A kortárs funkcionális vonalban erős, nőies megjelenést kölcsönző gyűjteményből szinte mindet elfogadnánk egytől-egyig.

Shivan és Narresh

A Shivan és Narresh tervezőpáros a cannes-i 'Mare di Moda' bemutatón tűnt fel először egyedülállóan merész, kifinomult és magabiztos stílusával. Egyben ők az első olyan indiai márka is, akik bemutathatták tehetségüket a nemrég Miamiban rendezett fürdőruhákra és jó seggekre fókuszáló divathéten. A Lakme Fashion Week-en a 2012/13-as 'Equus' névre keresztelt Resort kollekciójukat vonultatták fel a kifutón. A designer duó ennél a gyűjteménynél is ragaszkodott a jól bevált szín-blokkoláshoz és a geometriai mintákhoz,melynek témájául idén az állatmintákat választották. A vitathatatlanul kifinomult kollekció abszolút kedvencei a faszén-szürke és Chartreuse zöld színű darabok voltak.

Jatin Varma

Jatin Varma, ismertebb nevén 'JV' nemzetközileg is elismert couture tervező, varázslatos estélyi ruhái egyre népszerűbbek a a vörös szőnyeges eseményeken. A karrierjét a kilencvenes évek elején kezdő tervező saját márkáját 2006-ban indította el. Célja, hogy a kortárs és elegáns stílust összehangolja a kényelemmel és egyszerűséggel. Ruhái kaphatóak Szaúd-Arábiában, New York-ban, Szingapúrban és Londonban is. Idei 'Dark Angels' nevű kollekciójánál mintha mégis kicsit túl sokat szeretett volna mutatni magából a tervező, ami a túlzásba vitt grafikai mintáknál mutatkozik meg leginkább. A Gaultier és Balmain hatást keltő, javarészt lila, bordó és királykék színskálán mozgó kollekciót leginkább középkorú üzletasszonyokon tudjuk elképzelni.

Pernia Qureshi

A Pernia Qureshi Show volt talán a leginkább várt bemutatója a Lakme Divathétnek. A stylistból lett tervező 2008-ban költözött vissza New Yorkból, ahol állítása szerint felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat szerzett. Kollekcióit új esztétikai és nemzetközi hatások határozzák meg. A filmszakmában is tevékenykedő tervező legújabb kollekcióját a 20-as évek stílusa ihlette, a gyűjtemény egyetlen indiai vonatkozású darabja talán az Amy Jacksonon látott szári volt. Qureshi színpalettáját a lilás-kék, a mustársárga, a fekete és a barnás árnyalatok jellemzik, amit gyöngyökkel és csillogó díszekkel tett a tervező nőiessé és elegánssá.

Rajat K Tangri

Rajat K Tangrinak sikerült új szintre emelnie az indiai divatot. A karrierjét Ausztráliában kezdő sokoldalú designer látókörét szerette volna bővíteni amikor visszaköltözött Indiába. Hazáját egyedi stílusával hamar meghódította, a 2010-es She Miss Universe indiai szépségversenynek már ő volt a direktora. A „La Cosa Nostra” névre keresztelt, szemet gyönyörködtető kollekciója tervezésénél elmondása szerint a barokk korszak, az olasz és a japán kultúra hatott rá. A jersey, bőr, tüll és szatén anyagok mellett hanyatt estünk a tervező Art Deco inspirálta ékszereitől és nagyon érdekes, művészi platformcipőitől. A jó humorú designer hírében álló Tangri ruháit olyan hírességek hordják, mint Kylie Minogue, a megöregedett Paris Hilton vagy Orlando Bloom.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta