A Lakme divathét 5 legjobb bemutatója

A Lakme Divathét India legnagyobb divateseménye, amit a világ egyik legnépesebb városában, a 13 millió fős Mumbaiban tartanak. Az India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztató centrumának tartott Mumbaiban az öt napos rendezvény alatt több, mint nyolcvan designer vonultatta fel a következő szezonra tervezett kollekcióját. A hagyományos tradíciókat a modern irányzatokkal ötvöző daraboknál a tervezők más nagyvárosok kifutóitól eltérően itt a vibráló színekre és az anyagok kiváló minőségére fektették a hangsúlyt. Kiválasztottuk a divathét öt legnépszerűbb tervezőjét.

Aarti Vijay Gupta

A nívós NIFT-en 2004-ben végzett Aarti Vijay Gupta drámai “I Love Ma Doodle Book” című kollekciója az egyik legnépszerűbb volt a sajtó és közönség körében is. A fiatal tervező, aki az International Fashion Awards legjobb tíz döntőse közé is bekerült, 2009-ben debütált saját nevére keresztelt márkájával a Dubai Fashion Week-en a 'Feltörekvő Designer' kategóriában, azóta számos divathét kifutóját megjárta már Indiától az ázsiai menyasszonyi ruhákat bemutató show-ig. A tudatos vásárlókat megcélzó fantáziadús, javarészt selyemből és kreppből készült, igényes illusztrációkkal összefirkált fehér-fekete darabok ötletesen a nyolcvanas és kilencvenes évek hangulatát  varázsolták a kifutóra. A kortárs funkcionális vonalban erős, nőies megjelenést kölcsönző gyűjteményből szinte mindet elfogadnánk egytől-egyig.

Shivan és Narresh

A Shivan és Narresh tervezőpáros a cannes-i 'Mare di Moda' bemutatón tűnt fel először egyedülállóan merész, kifinomult és magabiztos stílusával. Egyben ők az első olyan indiai márka is, akik bemutathatták tehetségüket a nemrég Miamiban rendezett fürdőruhákra és jó seggekre fókuszáló divathéten. A Lakme Fashion Week-en a 2012/13-as 'Equus' névre keresztelt Resort kollekciójukat vonultatták fel a kifutón. A designer duó ennél a gyűjteménynél is ragaszkodott a jól bevált szín-blokkoláshoz és a geometriai mintákhoz,melynek témájául idén az állatmintákat választották. A vitathatatlanul kifinomult kollekció abszolút kedvencei a faszén-szürke és Chartreuse zöld színű darabok voltak.

Jatin Varma

Jatin Varma, ismertebb nevén 'JV' nemzetközileg is elismert couture tervező, varázslatos estélyi ruhái egyre népszerűbbek a a vörös szőnyeges eseményeken. A karrierjét a kilencvenes évek elején kezdő tervező saját márkáját 2006-ban indította el. Célja, hogy a kortárs és elegáns stílust összehangolja a kényelemmel és egyszerűséggel. Ruhái kaphatóak Szaúd-Arábiában, New York-ban, Szingapúrban és Londonban is. Idei 'Dark Angels' nevű kollekciójánál mintha mégis kicsit túl sokat szeretett volna mutatni magából a tervező, ami a túlzásba vitt grafikai mintáknál mutatkozik meg leginkább. A Gaultier és Balmain hatást keltő, javarészt lila, bordó és királykék színskálán mozgó kollekciót leginkább középkorú üzletasszonyokon tudjuk elképzelni.

Pernia Qureshi

A Pernia Qureshi Show volt talán a leginkább várt bemutatója a Lakme Divathétnek. A stylistból lett tervező 2008-ban költözött vissza New Yorkból, ahol állítása szerint felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat szerzett. Kollekcióit új esztétikai és nemzetközi hatások határozzák meg. A filmszakmában is tevékenykedő tervező legújabb kollekcióját a 20-as évek stílusa ihlette, a gyűjtemény egyetlen indiai vonatkozású darabja talán az Amy Jacksonon látott szári volt. Qureshi színpalettáját a lilás-kék, a mustársárga, a fekete és a barnás árnyalatok jellemzik, amit gyöngyökkel és csillogó díszekkel tett a tervező nőiessé és elegánssá.

Rajat K Tangri

Rajat K Tangrinak sikerült új szintre emelnie az indiai divatot. A karrierjét Ausztráliában kezdő sokoldalú designer látókörét szerette volna bővíteni amikor visszaköltözött Indiába. Hazáját egyedi stílusával hamar meghódította, a 2010-es She Miss Universe indiai szépségversenynek már ő volt a direktora. A „La Cosa Nostra” névre keresztelt, szemet gyönyörködtető kollekciója tervezésénél elmondása szerint a barokk korszak, az olasz és a japán kultúra hatott rá. A jersey, bőr, tüll és szatén anyagok mellett hanyatt estünk a tervező Art Deco inspirálta ékszereitől és nagyon érdekes, művészi platformcipőitől. A jó humorú designer hírében álló Tangri ruháit olyan hírességek hordják, mint Kylie Minogue, a megöregedett Paris Hilton vagy Orlando Bloom.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek