Kinyomtatják a világ legjobb utcaidivatblogját

A világ egyik legnépszerűbb street-style blogját, a Sartorialistot (a Sartorialist, azaz kelme megszállott) 2009-ben adták ki először nyomtatott formában. Akkor, a koreai nyelvre is lefordított könyv több mint százezer példányban kelt el. A nagy sikeren felbuzdulva az oldal szerkesztője, Scott Schuman kiadja második könyvét, The Sartorialist: Closer címen. Az 512 oldalas, inspirációként szolgáló könyv a világ legmenőbb pontjaira fókuszál, többek között a japán, koreai, londoni, milánói, New York-i és párizsi emberek utcai öltözködésébe enged bepillantást.

Az 1968-ban született fotós  könyve augusztus 29-én kerül a boltokba. A külön női és férfi kiadásban is piacra kerülő gyűjtemény az Amazonon 30 dollárért ( 6700 forint ) rendelhető elő, az igazi rajongóknak szánt Deluxe Box Set sorszámozott, limitált szériás kiadás pedig 225 dollárba, azaz 50200 forintba kerül.

The Sartorialist: Closer
The Sartorialist: Closer

Az oldal szerzője egyébként kosztümtervezésből és ruhareklámozásból diplomázott. New York-i butikjában fiatal designerek ruháit mutatta be, és olyan neves tervezők marketingügyeit intézte, mint a lakástextilben utazó Jean Paul Gaultier vagy a több száz millió dollárért eladó Valentino. Az üzleti szektort 15 év után elhagyó Schuman képeivel megjárta már a Vogue-ot és a GQ magazint, illetve olyan nagy cégeknek készített kampányokat, mint a Gap, a DKNY Jeans, a Nespresso vagy a Burberry. Az utazásait gyakran a nagy divathetekhez igazító amerikai fotós sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a New York Times egyik cikkében úgy említik meg, mint a fotóst, aki művészi szintre emelte a blogolást, képei pedig helyet kapták már a Tokyo Metropolitan Museum of Photography-ban, a madridi Loewe-ben és a Victoria & Albert Museumban is.

61kvrxuUuQL. SS400
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek