OFFLINE

Kinyomtatják a világ legjobb utcaidivatblogját

2012. augusztus 7., kedd 06:45

A világ egyik legnépszerűbb street-style blogját, a Sartorialistot (a Sartorialist, azaz kelme megszállott) 2009-ben adták ki először nyomtatott formában. Akkor, a koreai nyelvre is lefordított könyv több mint százezer példányban kelt el. A nagy sikeren felbuzdulva az oldal szerkesztője, Scott Schuman kiadja második könyvét, The Sartorialist: Closer címen. Az 512 oldalas, inspirációként szolgáló könyv a világ legmenőbb pontjaira fókuszál, többek között a japán, koreai, londoni, milánói, New York-i és párizsi emberek utcai öltözködésébe enged bepillantást.

Az 1968-ban született fotós  könyve augusztus 29-én kerül a boltokba. A külön női és férfi kiadásban is piacra kerülő gyűjtemény az Amazonon 30 dollárért ( 6700 forint ) rendelhető elő, az igazi rajongóknak szánt Deluxe Box Set sorszámozott, limitált szériás kiadás pedig 225 dollárba, azaz 50200 forintba kerül.

The Sartorialist: Closer
The Sartorialist: Closer

Az oldal szerzője egyébként kosztümtervezésből és ruhareklámozásból diplomázott. New York-i butikjában fiatal designerek ruháit mutatta be, és olyan neves tervezők marketingügyeit intézte, mint a lakástextilben utazó Jean Paul Gaultier vagy a több száz millió dollárért eladó Valentino. Az üzleti szektort 15 év után elhagyó Schuman képeivel megjárta már a Vogue-ot és a GQ magazint, illetve olyan nagy cégeknek készített kampányokat, mint a Gap, a DKNY Jeans, a Nespresso vagy a Burberry. Az utazásait gyakran a nagy divathetekhez igazító amerikai fotós sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a New York Times egyik cikkében úgy említik meg, mint a fotóst, aki művészi szintre emelte a blogolást, képei pedig helyet kapták már a Tokyo Metropolitan Museum of Photography-ban, a madridi Loewe-ben és a Victoria & Albert Museumban is.

61kvrxuUuQL. SS400

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta