OFFLINE

Smink edzéshez: hiúság, butaság vagy motiváció?

2012. augusztus 6., hétfő 06:56

Hogy a béna ruha miatt sok nő kedve elmegy az edzéstől, nem titok, de nem csak ez zavarja a mozogni vágyókat. Egy új felmérésből ugyanis kiderült, hogy tízből hét nő kisminkeli magát, mielőtt belép a tornaterembe. Az alapozós arccal, kirúzsozott szájjal való edzésnek több oka is lehet. Van, aki a sietségre fogja a nem túl higiénikus párosítást, de a zöme sminkben magabiztosabbnak érzi magát. Kisebb százalék tartozik abba a halmazba, aki egy versenyen való részvétel miatt tesz fel sminket a sportoláshoz – írja a Daily Mail. Nemrég az első Vogue címlapját megszerző Kim Kardashian sietett a Studio City terembe frissen felvitt rúzzsal és kihúzott szemöldőkkel, az indok ismeretlen.

Az Asda közvélemény kutatásából kiderül, hogy minden negyedik nő több mint 15 percet tölt sminkeléssel, mielőtt belépne az edzőterembe. A tökéletes fitnesznyuszi-hatáshoz ötből kettő nő szempillaspirált használ, a második helyen az alapozó végzett a maga 34 százalékával, a megkérdezettek 21 százaléka pedig a szájfénye nélkül nem megy tornaterembe.

Ön kifesti magát edzéshez?

 • 150
  Nem járok edzeni
 • 293
  Mindenhova kisminkelve megyek
 • 393
  Ha sminkelve érkezem,akkor is leszedem
 • 357
  Sosem sminkelek

A trendivé vált jelenség káros is lehet, ugyanis ha edzés közben sminket viselünk, ez megakadályozza a bőr természetes izzadását és a pórusok kitágulását. Az izzadsággal találkozó smink pedig eltömíti az eleve kitáguló pórusokat, ami kedvez a pattanások kialakulásának. Amennyiben a hiúságunk mégis felülkerekedne az észérveken, érdemesebb a vízbázisú, könnyebb, olajmentes alapozó közül választani, de a 2011 egyik legnagyobb durranásának számító BB krém, színezett hidratáló vagy ásványi alapozó is jó megoldás lehet. A legideálisabb persze a megtisztított arc lenne, de ha a teremben is igazi nőnek szeretnénk magunkat érezni, edzés után ügyeljünk rá, hogy feltétlenül távolítsuk el a sminket, a koszt és az izzadságot arcunkról. Az edzés után az érzékenyebb bőrt hidratáló krémmel és törlőkendővel érdemes alaposan megtisztítani.

Most pedig következzen pár edzésre igyekvő vagy éppen hazainduló híresség. Kevés kivétellel ők a sminknélküliségre esküsznek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta