OFFLINE

Mandelával csúsztatva reklámozza magát a divatcég

2012. augusztus 2., csütörtök 13:18

Eleve elég bizarrnak tűnik, hogy valakinek eszébe jusson egy politikusról ruhakollekciót tervezni és mintázni, még ha az illető Nobel-békedíjas is. Az meg még inkább nonszensz, hogy egy politikus tervezzen ruhákat. Márpedig a 466/64 Fashion azt sugallja, hogy a kollekcióihoz valamilyen módon köze van a 94 éves Nelson Mandelának, a feketéket elnyomó dél-afrikai apartheid rendszer felszámolójának, ez a szám volt ugyanis rabszáma börtönévei alatt.

James Cecil, a Nelson Mandela Alapítvány észak-amerikai képviseletével foglalkozó Cadence Communications elnöke levelet is írt a WWD portálnak. "Szándékosan félrevezetik az embereket a divatiparban – a 'Nelson Mandela' név nem használható semmilyen kereskedelmi termékkel kapcsolatban" – állítja Cecil. Persze az elnök szerint ettől függetlenül a 466/64-esek a sok Mandela-idézettel ügyesen keltik azt a látszatot, mintha ő állna a projekt mögött.

A mandelai örökség által inspirált (és egy 46664 Foundation nevű alapítvánnyal is rendelkező) 466/64 is reagált a vádakra. Szóvivőjük szerint tényleg nem Mandela saját márkájának számítanak, viszont az ő márkájuk lényege tényleg az, hogy valami jót tegyenek a világon. Fenntartható ruhagyártást végeznek, a befolyt pénzt pedig "változó humanitárius projektekre" költik el.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta