Mandelával csúsztatva reklámozza magát a divatcég

Eleve elég bizarrnak tűnik, hogy valakinek eszébe jusson egy politikusról ruhakollekciót tervezni és mintázni, még ha az illető Nobel-békedíjas is. Az meg még inkább nonszensz, hogy egy politikus tervezzen ruhákat. Márpedig a 466/64 Fashion azt sugallja, hogy a kollekcióihoz valamilyen módon köze van a 94 éves Nelson Mandelának, a feketéket elnyomó dél-afrikai apartheid rendszer felszámolójának, ez a szám volt ugyanis rabszáma börtönévei alatt.

James Cecil, a Nelson Mandela Alapítvány észak-amerikai képviseletével foglalkozó Cadence Communications elnöke levelet is írt a WWD portálnak. "Szándékosan félrevezetik az embereket a divatiparban – a 'Nelson Mandela' név nem használható semmilyen kereskedelmi termékkel kapcsolatban" – állítja Cecil. Persze az elnök szerint ettől függetlenül a 466/64-esek a sok Mandela-idézettel ügyesen keltik azt a látszatot, mintha ő állna a projekt mögött.

A mandelai örökség által inspirált (és egy 46664 Foundation nevű alapítvánnyal is rendelkező) 466/64 is reagált a vádakra. Szóvivőjük szerint tényleg nem Mandela saját márkájának számítanak, viszont az ő márkájuk lényege tényleg az, hogy valami jót tegyenek a világon. Fenntartható ruhagyártást végeznek, a befolyt pénzt pedig "változó humanitárius projektekre" költik el.

Oszd meg másokkal is!
Mustra