OFFLINE

A férfiak keresik magukat rommá a divattal

2012. augusztus 2., csütörtök 09:28

Nyilvánosságra hozták a divatszakmában dolgozó legjobban fizetett 67 vezérigazgató nevét az Egyesült Államokban. A Securities and Exchange Comission engedélyével kiadott lista láttán meg voltunk lepve, ugyanis a felsorolásban mindössze hat nő neve szerepel és egyikük sem került be a húsz legjobban kereső vezető közé.

Az első helyen J.C. Penney vezérigazgatója tanyázik 53 281 505 dolláros (kb. 12,1 milliárd forintos) bevételével, őt Michael Jeffries követi  Abercrombie & Fitch-től 48 069 473 dolláros (kb. 11 milliárdos  fizetésével. A tízes listán egyébként a nagy múltú J.C.Penney másik három ügyvezetője is helyet kapott.

A többek között Madonna divat cégeivel is foglalkozó Iconix Brand Group elnök-vezérigazgatójának, Neil Cole-nak meg kellett elégednie a harmadik hellyel, az éves jövedelme, hasonlóan a negyedik helyezett, Ralph Laurenéhoz, megközelítőleg 37 millió dollár, (8,5 milliárd forint) volt a tavalyi évben. A listán egyébként a  21.helyen szerepel Ralph Lauren ügyvezető alelnöke, Jackwyn Nemerov is. A Nike elnökének, Mark Parkernek a fizetése a 2010-es évhez képest jelentősen megnőtt, mondhatni megduplázódott. Összesen 35212678 dollárt (kb. 8 milliárd forintot) keresett 2011-ben és ez az ötödik helyre volt elég.

Íme, ők a legtöbbet kereső vezérigazgatók a divatszakmában!
Íme, ők a legtöbbet kereső vezérigazgatók a divatszakmában!
Fotó: Larry Busacca / Europress / Getty

Az 1941 óta piacon lévő New York-i luxusmárka, a Coach vezérigazgatójának Reed Krakoffnak a 21188980 dolláros (kb. ötmilliárd forintos) fizetése a nyolcadik helyre volt elég. A tizedik helyet a Target elnöke, Gregg Steinhafel csípte meg. Ő 19707107 dollárt (kb. 4,5 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben. Steinhafel 1979-ben gyakornokként kezdett dolgozni a Targetnél, majd 1999-ben a cég elnöke, 2008-ban pedig a vállalat elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke lett.

Az idén új szereplőkkel is bővülő tízes listáról alig valamivel maradt le a Limited Brands, a Victoria's Secret és a Walmart anyavállalata, a Macy's és az American Eagle. A WWD egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy a számok kicsit csalókák, hiszen a vezetők fizetésüknek csak részét kapják készpénzként, a többi részvényekben van, amelyeknek ugye folyton ingadozik az értéke, de azért így sem kell sajnálni őket.

Még több kép!
Még több kép!
Fotó: Mike Lawrie / Europress / Getty

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta