OFFLINE

Térdnélküli modell, megfaragott Mariah Carey és egyéb retusbakik

2012. július 31., kedd 20:50

Néhány Photoshop-baki megmagyarázható, de vannak megfejthetelen esetek, mint például a Banana Republic hírlevelében a teljesen elmosódott térd. A PsDisasters.com  találatán egy tökéletesen felöltöztetett pár szerepel óriási akciókat hirdetve. Egyik modell öltözékében sem találhatunk kivetnivalót, jók a fények, szépek a színek, de valami mégis furcsa. Van ott a szoknya alatt valami elmosódott, formátlan térdhajlat-szerű dolog a térd helyén. A dolog teljesen értehetlen, elképzelni sem merjük, mi lehetett az elmosódott folt helyén az utómunka előtt.

A Banana Republic hírlevele
A Banana Republic hírlevele

Ennél sokkal nagyobb nevek is követtek már el sokkal nagyobb hibákat, így például a Vogue China, aki teljesen eltüntette a Victoria's Secret modell, Doutzen Kroes lábát, 2011 végén nagy vihart kavart Amber Valetta láb-eltüntetése is.

Az Abercrombie & Fitch fennhatósága alá tartozó Hollisternél is volt egy kis mellényúlás. Nemrég a Facebookjukra feltöltöttek egy kampányfotót, amelyen mindkét modell lábát elég ügyetlen módon takarták ki, biztosan megint a minőségellenőrzéssel volt baj. Persze nem ez az egyetlen furcsaság ,az egész fotó egy óriási katyvasz (nézzük csak a lány vállát és felsőtestét). Ugyan készült egy újabb változat is, azért még azon is lenne mit faragni. A felhasználók persze szét is szedték a márkát, azzal viccelődnek, hogy még ők is ügyesebben bánnak a Photoshoppal.

Persze az utómunkálatoknál a celebekkel sem bánnak kíméletesebben a szakemberek, Mariah Carey testét is szépen megfaragták az American Idol promóciós képeihez. Az énekesnő jó pár plusz kilót felszedett a terhessége alatt és lelkesen reklámozta, hogyan is szabadul majd meg a feleslegtől. Próbálkozása egyébként nem volt sikertelen, de július elején megtartott BET Awards gálán készült képek alapján dereka messze nem annyira karcsú, mint a kifogásolt képen. Vagy ne legyünk ennyire rosszindulatúak, lehet, hogy az oldalra billentett csípő segített vagy egy alakformáló fehérneműt vetettek be. A többség mindenesetre a retusbakira tippel. Akármi is az igazság, nem ez lenne az első eset, hogy digitálisan módosítottak az alakján, elég csak megnézni a Memoirs of an Imperfect Angel című albumának borítóját.

Azt már korábban is megírtuk, hogy az Ann Taylor eltorzított modellekkel lett sikeres és a reklámarcnak felkért celebnőiben is van mindig valami fura, Demi Moore-ból például Courtney Coxot csináltak. Aktuális együttműködőjük, Kate Hudson sem úszta meg, az egyik fotón valami nagyon nem stimmel nyaktól felfelé a retustémában igen elkötelezett HuffingtonPost szerint. Vajon csak előnytelen a póz vagy valamit tényleg elszúrtak az őszi kampányfotókon dolgozó retusőrök?

Kattintson az őszi kampány többi fotójáért!
Kattintson az őszi kampány többi fotójáért!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta