Térdnélküli modell, megfaragott Mariah Carey és egyéb retusbakik

Néhány Photoshop-baki megmagyarázható, de vannak megfejthetelen esetek, mint például a Banana Republic hírlevelében a teljesen elmosódott térd. A PsDisasters.com  találatán egy tökéletesen felöltöztetett pár szerepel óriási akciókat hirdetve. Egyik modell öltözékében sem találhatunk kivetnivalót, jók a fények, szépek a színek, de valami mégis furcsa. Van ott a szoknya alatt valami elmosódott, formátlan térdhajlat-szerű dolog a térd helyén. A dolog teljesen értehetlen, elképzelni sem merjük, mi lehetett az elmosódott folt helyén az utómunka előtt.

A Banana Republic hírlevele
A Banana Republic hírlevele

Ennél sokkal nagyobb nevek is követtek már el sokkal nagyobb hibákat, így például a Vogue China, aki teljesen eltüntette a Victoria's Secret modell, Doutzen Kroes lábát, 2011 végén nagy vihart kavart Amber Valetta láb-eltüntetése is.

Az Abercrombie & Fitch fennhatósága alá tartozó Hollisternél is volt egy kis mellényúlás. Nemrég a Facebookjukra feltöltöttek egy kampányfotót, amelyen mindkét modell lábát elég ügyetlen módon takarták ki, biztosan megint a minőségellenőrzéssel volt baj. Persze nem ez az egyetlen furcsaság ,az egész fotó egy óriási katyvasz (nézzük csak a lány vállát és felsőtestét). Ugyan készült egy újabb változat is, azért még azon is lenne mit faragni. A felhasználók persze szét is szedték a márkát, azzal viccelődnek, hogy még ők is ügyesebben bánnak a Photoshoppal.

Persze az utómunkálatoknál a celebekkel sem bánnak kíméletesebben a szakemberek, Mariah Carey testét is szépen megfaragták az American Idol promóciós képeihez. Az énekesnő jó pár plusz kilót felszedett a terhessége alatt és lelkesen reklámozta, hogyan is szabadul majd meg a feleslegtől. Próbálkozása egyébként nem volt sikertelen, de július elején megtartott BET Awards gálán készült képek alapján dereka messze nem annyira karcsú, mint a kifogásolt képen. Vagy ne legyünk ennyire rosszindulatúak, lehet, hogy az oldalra billentett csípő segített vagy egy alakformáló fehérneműt vetettek be. A többség mindenesetre a retusbakira tippel. Akármi is az igazság, nem ez lenne az első eset, hogy digitálisan módosítottak az alakján, elég csak megnézni a Memoirs of an Imperfect Angel című albumának borítóját.

Azt már korábban is megírtuk, hogy az Ann Taylor eltorzított modellekkel lett sikeres és a reklámarcnak felkért celebnőiben is van mindig valami fura, Demi Moore-ból például Courtney Coxot csináltak. Aktuális együttműködőjük, Kate Hudson sem úszta meg, az egyik fotón valami nagyon nem stimmel nyaktól felfelé a retustémában igen elkötelezett HuffingtonPost szerint. Vajon csak előnytelen a póz vagy valamit tényleg elszúrtak az őszi kampányfotókon dolgozó retusőrök?

Kattintson az őszi kampány többi fotójáért!
Kattintson az őszi kampány többi fotójáért!
Oszd meg másokkal is!
Mustra