Bizarr álomcukrászda Szakos Kriszta kampányában

Az Eszka megálmodója és tervezője, Szakos Kriszta, a Budapesti Műszaki Főiskolán végzett ruhatervező, akire a 2008-as hazai bemutatók alatt figyelt fel a szakma és a közönség. Az akkor még biztosra menő tervező egyedi, praktikus, kényelmes, mégis formabontó, 10 együttesből álló, leginkább szürke kollekciót vonultatott fel négy éve. Most a színekkel próbálkozik.

Szakos Kriszta 2012-es tavaszi-nyári kollekciója egy különös, színes mesevilágba invitál. A lezser, urbánus, bő szabásvonalú darabok mind nagyon színesek – pasztell és menta többek közt – ennek, és a trendeknek megfelelően egy cukorkaboltba montírozták a ruhákat viselő modellt. A képek emlékeztetnek a Louis Vuitton 2012-es tavasz-nyári kampányára, amit már Nánási Pál is sikeresen feldolgozott nejével és Liluval, de inspirálódni nem szégyen. Az Eszka katalógusképeit Gálos Viktor készítette a Grund Színházban játszó Boncsér Sára Luca főszereplésével, akinek nem szabályos szépsége megosztó lehet. A végeredmény helyenként nagyon jó, helyenként meg inkább bizarr, például alábbi pucsítós kép sokkal viccesebb, mint trendi:

Szakos Kriszta egyébként 2011-ben a Printában rendezett Upcycle Collection öko-divatbemutatón újrahasznosított petpalackokból készített ballonkabátokat mutatott be, melyek a bemutató legjobban sikerült ruhái közé tartoztak. A Vodafone Smart Store és a Printa művészeti pályázatára tervezett eladói formaruháját pedig a bírálóbizottság tagjai, László Kriszta, a Marie Claire főszerkesztője, Kiss Tibi, a Je Suis Belle tervezője és Zanin Éva divatkritikus a harmadik legjobb beérkezett pályázatnak találták. A legújabb, legszínesebb tavaszi-nyári kollekciót nézze meg galériánkban, aztán szavazzon, milyenek a fotók: menők, vagy cikik?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (8798) (1950) Ciki!
Mustra