OFFLINE

Bizarr álomcukrászda Szakos Kriszta kampányában

2012. július 29., vasárnap 18:34

Az Eszka megálmodója és tervezője, Szakos Kriszta, a Budapesti Műszaki Főiskolán végzett ruhatervező, akire a 2008-as hazai bemutatók alatt figyelt fel a szakma és a közönség. Az akkor még biztosra menő tervező egyedi, praktikus, kényelmes, mégis formabontó, 10 együttesből álló, leginkább szürke kollekciót vonultatott fel négy éve. Most a színekkel próbálkozik.

Szakos Kriszta 2012-es tavaszi-nyári kollekciója egy különös, színes mesevilágba invitál. A lezser, urbánus, bő szabásvonalú darabok mind nagyon színesek – pasztell és menta többek közt – ennek, és a trendeknek megfelelően egy cukorkaboltba montírozták a ruhákat viselő modellt. A képek emlékeztetnek a Louis Vuitton 2012-es tavasz-nyári kampányára, amit már Nánási Pál is sikeresen feldolgozott nejével és Liluval, de inspirálódni nem szégyen. Az Eszka katalógusképeit Gálos Viktor készítette a Grund Színházban játszó Boncsér Sára Luca főszereplésével, akinek nem szabályos szépsége megosztó lehet. A végeredmény helyenként nagyon jó, helyenként meg inkább bizarr, például alábbi pucsítós kép sokkal viccesebb, mint trendi:

Szakos Kriszta egyébként 2011-ben a Printában rendezett Upcycle Collection öko-divatbemutatón újrahasznosított petpalackokból készített ballonkabátokat mutatott be, melyek a bemutató legjobban sikerült ruhái közé tartoztak. A Vodafone Smart Store és a Printa művészeti pályázatára tervezett eladói formaruháját pedig a bírálóbizottság tagjai, László Kriszta, a Marie Claire főszerkesztője, Kiss Tibi, a Je Suis Belle tervezője és Zanin Éva divatkritikus a harmadik legjobb beérkezett pályázatnak találták. A legújabb, legszínesebb tavaszi-nyári kollekciót nézze meg galériánkban, aztán szavazzon, milyenek a fotók: menők, vagy cikik?

1460 szavazat 8346 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta