OFFLINE

Mit árul el rólunk a körömlakkunk színe?

2012. július 27., péntek 12:06

A körömlakk színe többet árul el rólunk, mint gondolnánk. Mivel minden színnek megvan a maga jelentése, így akarva-akaratlanul a világ tudomására hozzuk éppen aktuális hangulatunkat. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ki is ön valójában, nézze meg, mit mesél önről a körömlakkja!

Milyen körömlakkot használ a legszívesebben?

 • 1955
  Vöröset
 • 319
  Kéket
 • 74
  Sárgát
 • 113
  Zöldet
 • 468
  Lilát
 • 1267
  Rózsaszínűt
 • 1422
  Natúrt

Vörös körmök: A piros a szerelem, a merészség és a szenvedély színe. A piros körmöket viselő nő általában szeret szexi és csábos lenni, szerelmes a szerelembe. A nyitott életszemlélettel rendelkező piros körmű nőkkel általában a környezetük sem mer szórakozni. A vörös körmök esetében akár a pedikűrünk is lehet azonos árnyalatú, hiszen ez csak még jobban fokozza a romantikus összhatást, ráadásul a vörös minden szezonban a slágerszínek közé tartozik.

Kék körmök: A kék köröm senkinek sem kerüli a figyelmét, így a vörössel ellentétben mértékkel használjuk, vagy a kezünket vagy a lábujjunkat lakkozzuk ki a nyugodtságot árasztó színnel. A kékkel azt üzenjük a világnak, hogy ugyan két lábbal állunk a földön, de nem félünk a változásoktól, sőt nyitottak vagyunk az újdonságokra. Mások intuitív, egyedi és bohém személyiségként tekintenek a a kékre festett körmű nőkre. Ennek a színnek a pasztell árnyalata egyébként a szezon egyik slágere.

Sárga körmök: A narancssárga a vitalitás és az izgalom jele, az ilyen színű körmök viselője energiával telt, nyitott személyiség, a citromsárgára festett körmök pedig bátorságról, vidámságról, játékosságról és kreativitásról árulkodnak. Összességében optimizmust és érdeklődő hozzáállást sugallnak. A kevésbé nyitott nőknek azért ajánlott a sárga lakk, mert egy-egy tónusának kipróbálása izgalmasabbá teheti a megjelenést. A sárga körmök egyébként jól passzolnak farmerhez, tornacipőhöz, lazább ruhákhoz, merész kiegészítőkhöz, vagyis a fesztiválos összeállításokhoz.

Bátorságot és szenvedélyt sugalló piros körmök
Bátorságot és szenvedélyt sugalló piros körmök
Fotó: Stockfresh

Zöld körmök: Annak ellenére, hogy a zöld is a kapzsiság, a harag egyik fő színe, a nem mindennapi viselet vállalkozó szellemű, egészséges, élettel teli nőre utal, aki tisztában van azzal, hogy éppen hol, merre tart az életben és készen áll a változásokra is. Nyáron bátran próbáljuk ki hozzá a matt zöld vagy menta zöld pedikűrt is.

Lila körmök: A lila spirituálisan is egy nagyon erős szín. Viselőjét rejtélyesnek, merésznek és csábítónak látják mások. Leginkább az életben sikeres nők, például a befutott művészek és üzletasszonyok kedvelik ezt a színt. Idén a sötét lila és a világosabb lila is egyaránt divatosak.

Rózsaszín körmök: Az elegáns világos rózsaszínre festett körmök nőiesnek, kecsesnek és tartózkodónak mutatják viselőjét, ellentétben a sötétebb rózsaszínnel, ami feltűnésre vágyó, bátor és nyitott nőket takar, tele önbizalommal. Míg a világosabb árnyalat elmegy egy tárgyalásra, koktélpartira, addig az élénk verzió inkább a munkahelyen kívülre ajánlott.

Idén nagyon népszerű színnek számít a nyárimádóknak kötelező korall, és a barna bőrön szépen mutató klasszikus törtfehér is. Ha már tudja melyik szín áll önhöz a legközelebb, nézze meg melyek a legtartósabb körömlakkok a piacon.

Tudja mit árul el önről a körömlakkja?
Tudja mit árul el önről a körömlakkja?
Fotó: Stockfresh

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta