OFFLINE

736 millió dollárért adhatják el a Valentino divatházat

2012. július 23., hétfő 10:34

A Telegraph értesülései szerint a Valentinót megvette egy "ismeretlen állami befektetési alap" 736 millió dollárért, bár a hírt a divatház se nem erősítette meg, se nem cáfolta.

A híresztelések szerint a meg nem nevezett vásárló egy katari királyi családot takar, mely akár 852 millió dollárt, 200 milliárd forintot is fizetne az 1959-ben, Milánóban alapított legendás olasz divatházért. A Valentino a napokban elismerte, hogy a márka kizárólagos jogai ebben a hónapban járnak le és valóban tárgyalnak a jövőjéről egy komoly érdeklődővel, akit nem áll módjukban megnevezni.

„Mint már korábban említettük, nőtt az érdeklődés a Valentinóra, több potenciális vásárló is van. A kreatív igazgatók, Maria Grazia Chiuru és Pier Paolo Piccioli kiemelkedő munkája, valamint a folyamatos növekedés felkeltették az érdeklődést a márka iránt” – mondta a WWD-nek az ázsiai piac felé nyitó Stefano Sassi, a Valentino vezérigazgatója.

A Valentinót egyébként 2007-ben vette meg egy londoni székhelyű, befektetésekkel foglalkozó vállalkozás, a Hugo Boss-szal is üzleti kapcsolatban álló Permira 3,4 miliárd euróért, 941 milliárd forintért. A márka értéke sokat csökkent a válság alatt, de idén végre kezdett talpra állni. A Valentinót elismerik divatkörökben, a párizsi Haute Couture Show-t és a ready-to-wear kollekciót is pozitívan üdvözölte a szakma. Sokat lendített a Valentinón az is, hogy olyan hírességek léptek idén vörös szőnyegre ruháikban, mint Keira Knightley, Alexa Chung, vagy Florence Welch.

A tervező és modelljei
A tervező és modelljei
Fotó: Eric Ryan / Europress / Getty

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta