Minden idők legjobb albumai körmökön? Menő!

Májustól elkezdődik a nyári őrület, indul a fesztiválszezon, ennek témája ihlette meg az úgynevezett köröm-művészeket is, akik vadabbnál vadabb egyedi mintákat pingálnak körmeinkre. Összegyűjtöttük azokat a kreatív körmösöket, akiket minden idők leghíressebb albumai és borítói inspiráltak körömfestésre.

Ilyen mini-remekművet készített a The Illustrated Nail kitalálója, Sophie Harris-Greenslade is, aki illusztrátorként végzett a Kingstoni egyetemen. A körömrajongó Sophie pár hónap alatt óriási népszerűséget szerzett magának látványos munkáival. Ő festette többek között az angol poszt-punk zenekar, a Joy Divison 1979-es Unknown Pleasures című debütáló lemezének borítóját is körömre. Az album borítóját eredetileg Peter Saville tervezte és az album szerepel az "1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben is.

A The Illustratred Nail-hez köthető az amerikai alternatív rock banda, a Weezer 1996-os, második, Pinkerton című albuma is. A tökéles, zene ihlette design alatt készült borítót elképesztően aprólékos és precíz munkával festette rá a körömre a The Illustrated Nail. Hihetetlen a részletekre való odafigyelés és a kidolgozott havas jelenetek pontossága egy körömnyi felületen – írja a style.mtv.com.

A Weezer Pinkerton albumának havas tája körmön
A Weezer Pinkerton albumának havas tája körmön

A kilencvenes évekből ismert Tribe Called Quest nevű rapcsapat piros, sárga és zöld színekben úszó 'Midnight Marauders' című 1993-as albuma ihlette meg a Cakes Creationst. Az elvont üzeneteket rappelő banda borítóján 50 rapper fényképe is rajta van, például De La Soulé, a Beastie Boys-é vagy Ice-T-é.

A Tribe Called Quest rapcsapat Midnight Marauders című albumának borítója
A Tribe Called Quest rapcsapat Midnight Marauders című albumának borítója

A The Nail Guru, mint a The Beatles elkötelezett rajongója, csak ecset és festék segítségével készítette a sárgás-zöld alapra John, Paul, George és Ringo fekete-fehér portréját, ahogy a Hard Day's Night borítóján is látható. A mini műhöz, amely a zenekar harmadik albuma alapján készült, a festőnek nem volt szüksége se stencilre, sem matricára. Lenyűgőző.

Az amerikai punk-rock együttes, a Green Day hetedik albumának, az American Idiotnak a mását, fekete, fehér és piros színekben a Shamshnita Nails készítette el. Lássuk be, nagyobb meló ezzel csak a hüvelykujjnál volt, amin nagybetűkkel van felfestve az együttes neve.

A Green Day 'American Idiot'  című albumának borítója
A Green Day 'American Idiot' című albumának borítója

Julia De Courcy  viszonylag egyszerű körömmintákat használt a Pink Floyd első koncepcióalbumának, a The Dark Side of the Moon-nak a megfestésével, ám a pszichedelikus körmök annál nagyobb hatással bírnak, a háromszögek és a szivárványszínek ugyanis tökéletesen visszaadják a lemez központi témáit, a halált, az őrületet és az időt. Mondjuk a kivitelezés nem sikerült a legjobban, de attól még csodáljuk a körmös rajongását. Önnek melyik a kedvence?

A Pink Floyd legsikeresebb albuma körmökön
A Pink Floyd legsikeresebb albuma körmökön
Oszd meg másokkal is!
Mustra