OFFLINE

Minden idők legjobb albumai körmökön? Menő!

2012. július 16., hétfő 10:28

Májustól elkezdődik a nyári őrület, indul a fesztiválszezon, ennek témája ihlette meg az úgynevezett köröm-művészeket is, akik vadabbnál vadabb egyedi mintákat pingálnak körmeinkre. Összegyűjtöttük azokat a kreatív körmösöket, akiket minden idők leghíressebb albumai és borítói inspiráltak körömfestésre.

Ilyen mini-remekművet készített a The Illustrated Nail kitalálója, Sophie Harris-Greenslade is, aki illusztrátorként végzett a Kingstoni egyetemen. A körömrajongó Sophie pár hónap alatt óriási népszerűséget szerzett magának látványos munkáival. Ő festette többek között az angol poszt-punk zenekar, a Joy Divison 1979-es Unknown Pleasures című debütáló lemezének borítóját is körömre. Az album borítóját eredetileg Peter Saville tervezte és az album szerepel az "1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben is.

A The Illustratred Nail-hez köthető az amerikai alternatív rock banda, a Weezer 1996-os, második, Pinkerton című albuma is. A tökéles, zene ihlette design alatt készült borítót elképesztően aprólékos és precíz munkával festette rá a körömre a The Illustrated Nail. Hihetetlen a részletekre való odafigyelés és a kidolgozott havas jelenetek pontossága egy körömnyi felületen – írja a style.mtv.com.

A Weezer Pinkerton albumának havas tája körmön
A Weezer Pinkerton albumának havas tája körmön

A kilencvenes évekből ismert Tribe Called Quest nevű rapcsapat piros, sárga és zöld színekben úszó 'Midnight Marauders' című 1993-as albuma ihlette meg a Cakes Creationst. Az elvont üzeneteket rappelő banda borítóján 50 rapper fényképe is rajta van, például De La Soulé, a Beastie Boys-é vagy Ice-T-é.

A Tribe Called Quest rapcsapat Midnight Marauders című albumának borítója
A Tribe Called Quest rapcsapat Midnight Marauders című albumának borítója

A The Nail Guru, mint a The Beatles elkötelezett rajongója, csak ecset és festék segítségével készítette a sárgás-zöld alapra John, Paul, George és Ringo fekete-fehér portréját, ahogy a Hard Day's Night borítóján is látható. A mini műhöz, amely a zenekar harmadik albuma alapján készült, a festőnek nem volt szüksége se stencilre, sem matricára. Lenyűgőző.

Az amerikai punk-rock együttes, a Green Day hetedik albumának, az American Idiotnak a mását, fekete, fehér és piros színekben a Shamshnita Nails készítette el. Lássuk be, nagyobb meló ezzel csak a hüvelykujjnál volt, amin nagybetűkkel van felfestve az együttes neve.

A Green Day 'American Idiot' című albumának borítója
A Green Day 'American Idiot' című albumának borítója

Julia De Courcy  viszonylag egyszerű körömmintákat használt a Pink Floyd első koncepcióalbumának, a The Dark Side of the Moon-nak a megfestésével, ám a pszichedelikus körmök annál nagyobb hatással bírnak, a háromszögek és a szivárványszínek ugyanis tökéletesen visszaadják a lemez központi témáit, a halált, az őrületet és az időt. Mondjuk a kivitelezés nem sikerült a legjobban, de attól még csodáljuk a körmös rajongását. Önnek melyik a kedvence?

A Pink Floyd legsikeresebb albuma körmökön
A Pink Floyd legsikeresebb albuma körmökön

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.16 21:32:32KárászAti

  Ezek elég szarul néznek ki

 • 2012.07.16 23:19:52fehértoll

  hát ezen még dolgozni kell. sokat! a pink floydon meg nagyon sokat! vagy nem erőltetni!

 • 2012.07.17 08:31:33Slano

  Uhh, műkörmös vagyok. Ez nagyon durva, bármelyik valamirevaló körmös meg tudja csinálni ezeket sokkal szebb kivitelben. A kedves cikkíró menjen el egy műkörmöshöz és nézzen körül, h milyen mintákból lehet válogatni, vagy legalább a neten nézzen utána, mielőtt ír erről.

 • 2012.07.17 15:37:25pöttömröff

  Hát ezek tényleg ultra igénytelenül elkészített munkák.... :((((((

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta