OFFLINE

Erős sminkje miatt rúgták ki a kórházi takarítót

2012. július 11., szerda 14:50

Azt, hogy a középiskolában kiküldtek óráról, mert feketére volt akkozva a körmöm, már akkor is igazságtalannak gondoltam, hiszen sem mást, sem magamat nem hátráltattam a lakkal a tanulásban. De az iskola szabályai ilyenek voltak, én pedig ott voltam diák és kész. A 28 éves Francine Siddaway jóval rosszabbul járt, őt ugyanis túl erős sminkjére hivatkozva egyszerűen kirugták a kórházból, ahol takarítóként dolgozott. Nem mondom, Francine szemfestése rondának ronda, de ha a jóízlés és/vagy az igényes sminkelési technika lenne a feltétele a munkavállálásnak, tele lenne a világ munkanélküli nőkkel.

Francine már 1 éve dolgozott takarítóként az Addenbrooke Kórházban, Cambridge-ben. Az egyiptomi stílusúnak nevezett sminkre saját maga szerint nagy szüksége van, olyan neki mint egy páncél, jól érzi magát benne és nem is hajlandó ezen változtatni. Szerinte sem egészségügyi, sem biztosnági problémát nem okozott a szemfestéke, a munkáját sem akadályozta, keményen dolgozott, ezért is döbbent meg a kórház vezetőségének döntésén - írja a Daily Mail.

Az állásinterjúra is ilyen kinézettel érkező nőt akkor minden probléma nélkül felvették, most viszont hirtelen problémát jelentett a smink és inkább megválltak tőle. Szerinte ez csak kifogás, és a leépítések miatt küldték el őt is, de nem hagyja magát. A fellebbezését ugyan elutasították, de a munakügyi bírósághoz fordul és harcol az igazáért. Az intézmény szóvivője szerint az kórházi dress code célja, hogy professzionális megjelenést biztosítson a kollégáknak, illetve betartsa az egészségügyi és biztonsági szabályokat. Szerinte Francine aláírta azt a nyomtatványt, mely szerint betartja a kórház szabályait, de mivel erre nem volt hajlandó, jogosan bocsájtották el az állásából.

Francine sminkje valóban nem szép, a hosszú körmei sem különösebben ízlésesek, de nem más vonatkozik egy takarító kollégára mint például egy műtőben dolgozó ápolóra? Vagy Ön szerint simán senki ne járjon ilyen fejjel sehova dolgozni? Vagy mindenki úgy legyen ronda, ahogy csak akar? Francine-t látványosan nem érintik az új sminktrendek, pedig tele van a net (és a tejben-vajban blog is) az utcai, iroda, este, nappali sminkelés szabályait taglaló cikkekkel és videókkal. Igaz, ezek nem mindegyike érdemes arra, hogy kövessük őket, például ezt az ötöt soha ne próbáljuk ki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.11 15:28:48labi

  Gondolom az intezíven pár beteget elvitt az infarktus amikor felébredtek arra hogy ott tevékenykedik mellettük...

 • 2012.07.11 15:45:21Francekellregisztralni

  Szivbetegek koze biztos nem engednem be soprogetni...:)

 • 2012.07.11 15:47:17Deviáns szinglibolsilibsibibsi

  Az egészségügyi és biztonsági szabályok betartása valóban fontos. Na, ezeket semmilyen módon nem érinti ez a smink. Szóval a kórház bullshitel, ez biztos. Hogy a valódi ok valóban leépítés, esetleg az elvégzett munkával szemben merültek fel jogos kifogások, nem eldönthető.

  Aki szerint ugyanaz a dresscode érvényes, vagy kellene érvényesnek lennie igazgatóra és takarítónőre egyaránt, az meg vizsgáltassa ki magát. Szóvivő úrnak, ugye, nem is kell messzire mennie ehhez...

 • 2012.07.11 16:09:34Lescol

  szerintem meg ha valaki nem érti, hogy egy munkahelyen is meg lehet jelenni rendesen akkor így járt

  nagyobb kamunak érzem azt, hogy valaki a sminkje miatt érzi csak magát biztonságban, ne legyen már ennyire mimóza... baromság..ugyanmár

 • 2012.07.11 16:11:40gyongy-bizsu.hu

  Botrányosan ronda a sminkje, de szerintem se von ez le semmit a munkája értékéből... Ráadásul tényleg nem egy befolyásos pozícióról beszélünk, ahol értelme lenne a dress code-nak...

 • 2012.07.11 16:12:42gyongy-bizsu.hu

  Na ez a smink ad biztonságot, tényleg hülye duma...
  És ha valóban aláírt bármit is a ruházatával kapcsolatban, akkor nem fog neki senki igazat adni, kár a gőzért.

 • 2012.07.11 16:20:19Kínai cuccok tesztje

  "Az egyiptomi stílusúnak nevezett sminkre"
  Akkor takarítson piramist.

  A dress code sok melóhelyen adott, nem kell ott dolgozni ha nem tetszik.

 • 2012.07.11 16:45:16pHérték

  A munkahely, ahogy az iskola is, szerintem sem álarcosbál.

 • 2012.07.11 16:58:05Konyvtaroslany

  Szerintem ez egy megfoghatatlan kategória, hogy "szolíd smink", mert kinek mi? Pld. az orosz csajok vastag rétegben vakolják és púderozzák magukat, náluk az a normális. Egy japán gésa arca le van festve.

  Na és ha nem szemfestékkel kente ki az arcát, hanem a szemöldökhöz hasonlóan kitetováltatta, akkor hogy mossa le?

 • 2012.07.11 17:00:29Haloperidol

  Egyetertek - abban az alt iskolaban, ahova a lanyom jar, benne van a hazirendben, h nem megengedett a smink, a hajfestes, a testekszer - kiveve lanyoknak fulbevalo.
  Az igazgatono ki is szedeti a testekszereket, plusz igazgatoi into a hazirend megszegeseert.

  Amikor a szulo ment reklamalni a lanya kiszedetett orrpiercingje miatt, akkor az igazgatono az orra ala dugta a nyilatkozatot, amit ev elejen alairt, miszerint elismeri, h a gyerekere nezve kotelezo az iskola hazirendjeben foglaltak betartasa. A szulo erre elkezdett fenyegetozni, h elviszi a gyereket - mire azt mondta, hogy szomoruak lennenek, ha elvinne, de ha az anyuka nem lat mas kiutat ebbol a szituaciobol, akkor tessek, nyitva all az ajto. (Az iskolaba masfelszeres tuljelentkezes van, egyhazi iskola, szoval nincsen kotelezo beiskolazas.)

  A gyerek meg mindig odajar, testekszer nelkul.

  Azert helyeslem ezt a gyakorlatot, mert legalabb felkesziti a gyereket a valo vilagra - ha elmegy dolgozni, ott sem jarhat akarmiben, mert csak konfliktust okoz. It`s a though wold out there.

 • 2012.07.11 19:22:39oliva

  ronda, de az kit zavar...? Még kicsi voltam, a hetvenes évek hajnalán, a nagybátyám akkor volt divatozós korban, és a haja a nyakáig ért, az én fogalmaim szerint még csak hosszú sem volt, de hogy azon mit össze hisztériázott a nagyanyámtól kezdve az összes frusztrált, vén hülye... az botrány. Most tényleg, miféle problémákat bír okozni egy nakig érő haj?! Azok kötnek bele a másik kinézetébe, akik nagyon elégedetlenek saját magukkal, az tuti!

 • 2012.07.11 19:46:20kolbászoszsömle

  Gondolom azért vered a lányodat, hogy felkészítsd az életre, amiben van egy brutális, alkoholista férj, a fiadat meg azért, hogy megtanulja, hogy az erőszak érv.

 • 2012.07.11 19:46:58kolbászoszsömle

  Haloperidol-nak ment az előző...

 • 2012.07.11 19:51:26kolbászoszsömle

  Az ilyet én is kirúgtam volna, mert a fehér nadrágot mindig összekeni a szemfesték.

 • 2012.07.11 21:22:12A csótány is ember

  dress code hülyeség az esetek 99%-ában

 • 2012.07.11 22:38:16wrstjnethn

  Mindenkinek joga van egyedi módon öltözködni, sminkelni, viselkedni. Csak ne lepődjön meg, ha a másik ember meg egyedi módon elutasítja azt. Ő eldöntheti, hogyan néz ki, viselkedik, stb., a másik ember meg azt, hogy akarja-e nézni. Ha nem, akkor esetleg kirúgja. Tessék mérlegelni, mi a fontosabb. Az egyedi megjelenés, vagy alkalmazkodás másokhoz.

 • 2012.07.12 02:29:45wolf girl

  Cambridge-ben rajta kívül senki nem mászkál így. A betegek azt hihették, eljött értük a halál.

 • 2012.07.12 10:20:56Trejo

  Ez boszorkányüldözés.
  Ha valaki dagadt, vagy gyárilag ronda azt is ki kéne rúgniuk. Dress code nácik.

 • 2012.07.12 10:50:06Roboduck

  Tényleg halál ronda és simán rámondtam volna, hogy 40 éves.
  De ezért kirúgni?

  Ha tényleg hivatalosan ezzel indokolták a felmondást, a bíróság majd jól megszekszuálja a kórházat oszt' jónapot...

 • 2012.07.12 13:20:43ddrum77

  "inkább megválltak tőle"
  megválltak
  aha

 • 2012.07.12 14:52:14nehanap

  De sok marha ír ide. (sajnos én is)
  Mi a kinézeti elvárás, kik, mikor határozták meg ?
  Ha az , ami, akkor milyen praktikus oka van ?
  Azért , mert az amerikai filmekben a jó fésült öltönyös a jó és a kifestet
  a rossz ?
  Biztosan más ember lenne rövid, barna, festetlen hajjal és jobban is dolgozna. Igaz ?
  Szerintem a kinézet nem KRESZ.

  Legyetek mind 53g-os barna, mélyalmos tyúktojások !

 • 2012.07.13 22:03:10A Tyne folyó déli partja

  nehanap: ezt mondd az angoloknak. azok ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy kiöltözve verjem a billentyűzetet, holott ügyfelet csak néhanapján látunk, akkor se lát deréktól lefele.

 • 2012.07.13 22:06:49A Tyne folyó déli partja

  amúgy, az a sok karperec is rajta volt a takarításhoz? mert akkor biztos tök hatásosan dolgozott...

 • 2012.07.16 18:57:27Dr.Betépett felhasználó

  Basszus,elképzelve hogy felébred egy súlyos beteg,és ez a némber egy botnak kinéző partvisnyéllel a kezében rámosolyog.....melyik kórház szeretné növelni a halálozási listáját????

 • 2012.07.17 08:37:07margab

  ddrum77
  Már örültem, valaki végre észrevette, h az "megválltak" az 1 l-lel írandó, de nem, csak megismételte...

 • 2012.07.18 09:55:33Wolpertinger

  1. Inkább őt nézném, mint egy elképesztően elhízott takarítónőt, akit a túlsúlya gyakorlatilag megakadályoz abban, hogy a munkáját elvégezze - mert pl. le sem tud hajolni, stb. (De ha egy dagadt takarítót kirúgnának azért, mert dagadt és emiatt nem tud rendesen takarítani, akkor állna a bál gondolom, hátrányos megkülönböztetés, diszkrimináció, blabla)
  2. tegnap a mammutban a clinique pultnál odaugrott hozzám egy lány, hogy akarok-e ingyen sminket, na az ő sminkje sokkal rondább volt, mint ez. Csillámos sötétlila kábé szemöldökig illetve halántékig, rettenet volt.

  Szerintem_1 ez egy kimondottan kreatív megjelenés, az egész alakos képeken látszik, hogy érdekes, egyedi a csaj öltözködése is.
  Szerintem_2 ez csak ürügy lehet, és valami más problémája lehet a munkáltatónak a lánnyal, talán visszabeszélős, ilyesmi

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta