Rekordáron kelt el Alexander McQueen 2008-as ruhája

A Christie's aukciós ház mindig ismert volt rekordbevételt hozó árveréseiről, idén májusban újabb csúcsot döntött Amerikában, amikor Mark Rotho egyik képéért 87 dollárt, 19,3 milliárd forintot adott valaki. A londoni Christie's napokban tartott jótékonysági aukciójának haute couture vásárán újabb rekord született, Lady Gaga vásárolta meg rekordáron, 85250 fontért, azaz 31 millió forintnak megfelelő összegért az avantgarde stílusáról ismert brit tervező, Alexander McQueen 2008-as kollekciójából származó elefántcsont színű selyemruhát, ami a "Lány, aki a fában élt" fantázianéven került kikiáltásra – írja a dailymail.co.uk. Ennyi pénzt nem adtak még ruháért.

Daphne Guinness ruháinak árverése a Christie's-ben
Daphne Guinness ruháinak árverése a Christie's-benDave M. Benett / Europress / Getty

Az aukción eladásra kínált ruhákat, cipőket, kiegészítőket és fényképeket a sör feltalálójának leszármazottja, az extrém divatikonként ismert Daphne Guinness ajánlotta fel. A bevételből az Isabella Blow Alapítványt támogatják, ami az Egyesült Királyságban élő feltörekvő tervezőket, valamint a depresszióban és mentális betegségben szenvedőket segíti. A popdíva nagy összegű vásárlása mellett meglepő áron, 133250 fontért, 48 millió forintért kelt el Mario Testino egy Vogue-nak fotózott 2008-as portréja, de magas összeget, 85250 fontot, 28 millió forintot adtak azért a fehér, empire McQueen ruháért is, melyet az örökösnő viselt a brit Harper's Bazaar egyik címlapján.

Igazán jó vételnek számított még Christian Lacroix fehér csipkeruhája 16250 fontért, 6 millió forintért, egy szintén Lacroix selyem koktélruha 238 fontért, 86 ezer forintért, és egy Narciso Rodriguez fekete estélyi ruha 125 fontért, 45 ezer forintért, de Chanel, Balenciaga, Gareth Pugh, Christopher Kane, Lanvin, Prada, Gucci és Alaia darabokra is lehetett licitálni.

Mindent egybevéve az árverésből, melyre 21 országból érkeztek felajánlások ,476800 font, 174 millió forint folyt be. Guinnes az aukciót követően a twitteren meg is köszönte Lady Gaga nagyvonalú támogatását.

Daphne Guinness és Mario Testino
Daphne Guinness és Mario TestinoDave M. Benett / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek