Neten árulja ruháit a norvég hercegnő

A kifinomult stílusáról ismert 38 éves norvég hercegnő, Mette-Marit királyi nagytakarítást végzett a palotában és egy divattal foglalkozó svéd honlapon, a Bloppison áruba bocsájtotta néhány ruháját és cipőjét. A legtöbb menő darabot, mint például a Miu Miu kézitáskát, vagy a Marc Jacobs, Prada és Isabel Marant ruhát már elhappolták, de a virágos sarokkal készült Gucci cipő, vagy a szürke Marni blézer még elérhető a Bloppis honlapján. A ruhákból befolyt összes bevételt egy norvég jótékonysági  civil szervezetnek, a Miljoagentene-nek ajánlotta fel a Mette-Marit, mely a fiatalok tudatos környezetvédelemre való oktatásával foglalkozik.

„ Sok ruhát lehet újrahasznosítani, ahelyett, hogy kidobnánk őket. Védjük a környezetet egyszerű és szórakoztató módon” – írta a a szervezet honlapján a szőke hercegnő, aki lelkes Twitterező is, a Nemzetközi Nőnap alkalmából például feltette anyukáját és Ingrid lányát is az oldalra, bemutatva őket, mint olyan nőket, akik inspirálják őt a mindennapokban.

Nem a hercegnő az egyetlen, aki az interneten árusítja az általában többször már úgysem viselhető ruháit. Carrey Mulligan 500 dolláról indította az aukciót az eBay-en a Met gálán viselt pikkelyes Prada ruhájáért.Kim Kardashian már több éve értékesíti megunt ruhatárát szintén az eBay Fashion Vault részén, mely exkluzív, korlátozott ideig forgalmazott termékeket kínál általában közvetlenül a márkatulajdonostól vagy a tervezőtől.

A híresség a márkás Christian Louboutin, Fendi, Burberry, Gucci és a meglepő mennyiségű Alexander Wang ruhák eladásából befolyt összeg legalább tíz százalékát jótékony célokra fordítja, mint például a halálos betegségben szenvedő emberek gyógykezelése és támogatása. Bár rosszakaratú pletykák szerint csak giccsesebb ruháitól kíván megválni Kardashian, ugyanis amióta egyre többet látni Kanye West oldalán, azóta lecserélte ruhatárát és általában fekete, fehér és szürke darabokban látni, így idővel valószínűleg ezek az unalmasabb színű ruhák is feltűnnek majd az auciós oldalon.

Az 1983-ban született Amber Rose, az amerikai társasági események egyik állandó résztvevője, szintén az eBay Fashion Vault részlegében árulja kiselejtezett ruháit, szám szerint kilencven darab Versace, Balenciaga, Givenchy, Herve Leger, Zac Posen, Alexis Bittar, Maison Martin Margiela, Chanel és Alexander Wang ruhát, cipőt, táskát és napszemüveget találni az oldalon, melyekre a licit június 11-től indult. Jelenleg egy mutatós rózsaszín geometrikus mintákkal díszített Zac Posen ruha 66800 forinton áll, egy kék üveges Jean Paul Gaultier napszemüveg pedig akár 39 ezer forintért is elvihető.

Oszd meg másokkal is!
Mustra