OFFLINE

Resort 2013: Az 5 legjobb összeállítás

2012. július 7., szombat 13:33

A nyár és a nyaralós életstílus rajongóinak kedvező resort kollekciók idén is nagy érdeklődést váltottak ki a divatrajongók körében. Összegyűjtöttünk öt szettet, melyet 1-től 10-ig ön is pontozhat: amelyik divatház resort együttesét a legjobbnak ítéli, az kapjon 10 pontot, aki ön szerint a legkevésbé volt kreatív a kollekció tervezésénél, az 1-et.

1.Stella McCartney – csipkenadrág

Stella McCartney-nak saját bevallása szerint az üdülési szezon a kedvence, emiatt maga is különösen szereti a Resort kollekciókat. 2013-as darabjait a szakmában jártas kritikusok alapjában véve hibátlannak tartják. A gyűjtemény középpontjában a gazdag anyag- és optimista színhasználat áll, a mustár, a kék és a fukszia variációval, sőt még a merész leopárdminta is bekerült a tervező repertoárjába, a már-már McCartney védjegyének számító trükkös, túlméretezett kabáttal együtt. A fehér csipke nadrágot valahogy mégsem értjük, mivel a modellen kívül nagy valószínűséggel nincs olyan ember a földön, akin jól mutatna. Önnek hány pontot ér Stella McCartney fehér csipkenadrágja? El tudja benne képzelni a nyaralást?

 

2. Paule Ka – hasat szabadon hagyó lakkmellény

Paule Ka elegáns és fiatalos 2013-as Resort kollekcióját Serge Cajfinger tervezte, aki nőies sziluettjeihez egy New York-ba látogatás történetéből, a Chrysler Buildingről, a MoMA-ból és a Central Parkból merített ihletet. Katalógusát is a Hudson folyó közelében lőtte, grafikai mintákban gazdag és egyszínű darabjain is fellelhetőek a New York-i építészet fő motívumai. A semleges árnyalatokat a fényessel, a kanárisárgával, levendulával és a naranccsal keverte a több, mint húsz éves múlttal büszkélkedő divatház. Ön mennyire értékeli az átmeneti szezonra tervezett bohém, kissé rövid, ujjatlan mellényt, amit még egy oda nem illő övrésszel is megbolondított a tervező?

 

3. Acne – Bankjegy-minta válságkezelésre

Az Acne Resort kollekcióját a márka kreatív igazgatója, Jonny Johansson szerint az utcai alakzatok, a kilencvenes évek nyüzsgő nagyvárosai és Madonna „Ray of Light” című videója ihlette. Az egyébként hordható, semleges színű, mókás együttesekre színes bankjegyeket képzelt el a tervező, utalva a gazdasági válságból jött nehézségekre: bár vajon annak, aki a legnagyobb divatházaktól vesz nyaralós ruhát, van pénzügyi problémája? Ön hány pontra tartja az Acne bájosan naiv ötletét ?

 

4. Marni – nyugati stílus

Consuelo Castiglioni nyugati stílusban készítette el 2013-as Resort kollekcióját.A stilizált virágok, kígyóbőr minta, szegecsekkel díszített ingek, arany nyakláncok, vállpántok és hímzések semleges színeket kaptak, jellemzően az éjkék, a dohány, a poros rózsaszín, a világoskék és a vizes sárga dominálnak a kollekcióban.Összeségében a nem rossz összeállítások közül a Stella McCartney nadrághoz hasonlóan itt is a térd alatt, de jóval boka felett végződő nadrággal vagyunk bajban, ami sem a túl magas, sem a túl alacsony nőnek nem áll jól, sem lapos talpú, sem magas sarkú cipővel. Ön mit gondol?

 

5. Mugler – japán inspirációk

A kreatív igazgató, Nicola Formichetti és a tervező, Sébastien Peigné új képet kívánt kialakítani a márkáról az üdülőhelyekre szánt 2013-as kollekciójával. Az utcai viseletnek szánt darabok erős japán befolyásoltság alá kerültek, továbbá hatással volt a tervezőre az olimpia és a New York-i illusztrátor, Mel Odom munkássága is. Ön szerint hány pontot ér a végeredmény?

A struktúrált, futurisztikus irányba elvitt fényes sziluettek a fehér, piros, szürke, fekete és púder rózsaszín színpalettára helyezték, ami a szakértők szerint a márka egyik legstabilabb kollekciója lett.Mit gondol, ön nyaralna ilyen szögletes,elkeskenyedű vállú felsőkben és szűk ruhákban?


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta