OFFLINE

Menő vagy ciki Jeremy Scott láncos rasszista cipője és pillangós magasszárúja?

2012. július 7., szombat 19:39

Jeremy Scott  virágokkal és teddy macikkal díszített Adidas kollekcióját nemrég bemutattuk, ám ezzel nincs vége az egyedi stílusú tervező retinaégető ámokfutásának a szezonban. Scott a napokban tette fel az Adidas Originals oldalára a 'Shackle sneaker' névre keresztelt  bilincses cipőjéről készült első képet, melyet augusztusi 12-i piacra kerüléssel hirdetett. A 350 dollára, 78000 forintra becsült cipő azonban mégsem kerül az üzletekbe a nyár végén, ugyanis az első képek megjelenése erős reakciókat váltott ki a blogszférában és a Facebookon. A legtöbben a rabszolgatartásra asszociáltak a bokaláncokból, így az Adidas a tervek törlésében gondolkodik.

Jeremy Scott rabszolgatartásra emlékeztető cipője
Jeremy Scott rabszolgatartásra emlékeztető cipője

„Jeremy Scott egyedi stílusának és a JS Roundhouse Mid-nek semmi köze a rabszolgasághoz, minden olyan felvetés, ami a rabszolgasághoz kapcsolódik, valótlan. Jeremy Scott híres könnyed és mókás stílusáról, melyet mindig rajzfilmek, játékok és a gyerekkora ihletett, mint például a panda vagy a Mickey egér. Elnézést kérünk, ha bárkit is sértettek volna a tervek, melyek visszavonására vonatkozó terveinket elérhetővé tesszük az oldalon" – adta közre nyilatkozatát az Adidas.

Míg a bilincses cipő piacra kerülését megtorpedózták, felkerült egy kék-zöld-fekete lepkével díszített magasszárú fűzös cipőről készült fotó is a márka hivatalos Facebook oldalára, ami szintén kicsapta a biztosítékot az internetezők körében. A lepkés cipő egyértelmű bizonyossággal nem fogott meg bennünket, pedig nem ez az első szárnyakkal ékesíttett Jeremy Scott lábbeli, a tervező repertoárjában már van angyalszárnyas klasszikus balerina cipő 99.99 dollárért, 22000 forintért az eBay-en, Rainbow Wings fantázianévre keresztelt színes cipőt pedig a márka oldalán is vehetünk 150 dollárért, 33500 forintért. Az augusztusban boltokba kerülő lepkés magasszárú áráról még nincsenek információink, de bármennyibe is kerül, szerintünk nem éri meg. És ön szerint? Menő, vagy ciki a lepkés magasszárú? És a rabszolgacipő? Szerintünk a kettő kábé egy kategória, úgyhogy egyszerre is lehet rájuk menőt vagy cikit nyomni, de ha mégsem, kommentben kifejtheti véleményét!

Jeremy Scott lepkés magasszárúja az Adidasnak
Jeremy Scott lepkés magasszárúja az Adidasnak
2081 szavazat 2007 szavazat

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.07.08 15:24:44HgGina

  Elmebeteg cipő- és ruhatervező mindenhol van. Különösen a híresek közt. Vagy attól híres, hogy idiótán tervez, vagy attól hülyül meg, hogy híressé lesz. Ugyanolyan hordhatatlan méregdrága hulladék a végeredmény.
  Milyen érdekes, hogy néha felbukkan egy Pierre Cardin, vagy Givenchy nagyságú ember, aki megmarad az ízléses világban, mégis híres lesz. Sajnos ez a kisebbség.

 • 2012.07.08 23:10:13Maschine Zeit

  Ízlés alatt a te ízlésedet érted?

 • 2013.02.26 11:27:06Parallax

  kurva jó ez a cipő. az meg elég irónikus felfogás, hogy azért, mert egyeseknek ez jut eszébe róla, maga a tervező a rasszista. :D

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta