OFFLINE

Így jár, ha vezetés közben sminkel

2012. július 7., szombat 14:07

A legújabb felmérések szerint a természetes szépség még biztonságos is. Néhány évvel ezelőtt a Telegraph kimutatta, hogy Angliában közel 500 ezer közúti balesetet okoznak a nők azzal, hogy sminkelnek a volán mögött, ez a szám körülbelül minden ötödik női autósnak felel meg. A balesetet okozók 3 százaléka el is ismeri, hogy az ütközés során éppen a kozmetikai szerekkel bíbelődött. A közvéleménykutatás után Angliában szigorították a halált okozó gondatlan vezetés büntetését, így legfeljebb két év letöltendő börtönt kaphat, aki sminkel, eszik vagy térképet olvas vezetés közben.

A 17 és 21 év közötti fiatal lányok esetében találták a legvalószínűbbnek, hogy szépítik magukat a visszapillantó tükörben, a 18 évesek, vagy annál fiatalabbak 9 százaléka átlagosan háromszor okoz balesetet sminkelés miatt. Az 56 éves, vagy annál idősebb nők csupán hat százaléka ütközik mással szemfestés miatt, az ő korosztályuknál a legkevésbé valószínű, hogy balesetet okoznak.


„A vezetés koncentrációt igényel, még egy pillanatnyi, nem a vezetésre való figyelés is súlyos, vagy akár halálos kimenetelű balesetet okozhat. Magától értetődőnek kell lennie, hogy a sminkelés vezetés közben veszélyes dolog” – mondta a közlekedésbiztonságért felelős Kevin Clinton.

Így a Volkswagen és a berlini DDB reklámügynökség úgy határozott, hogy egy figyelemfelkeltő videót készít az ügy érdekében. A koncepciójuk főszereplője egy Youtube-on ismert aktív sminkes, Nikkie Tutorials, aki egy 1 perc 10 másodperces, megrendítő gyorstalpalót mutat be a vezetés közbeni sminkelés veszélyeiről.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta