A munkanélküliség riasztóbb, mint a ronda pasi

A nehéz gazdasági idők és a magas munkanélküliségi ráta ellenére egy új tanulmány kimutatta, hogy az átlagnők háromnegyedénél szóba sem jöhet éolyan férfi, akinek nincs munkája. Inkább legyen rossz a foga, vagy zsíros a haja, csak legyen állása.

Az It's Just Lunch nevű társkereső oldalon végzett felmérés szerint a 925 megkérdezett nő és férfi közül óriási arányban, – 75 százalékban – a nők elhatárolódtak attól, hogy elköltsenek akár csak egy vacsorát is egy munkanélküli udvarlóval. Ezek után az oldalon párt kereső férfiak szerint a nőknek a bemutatkozó szövegbe bele kéne illeszteniük a „rendes, jól képzett szakembert keresek” kifejezést is.

stockfresh 1395020 romantic-dinner sizeS
Stockfresh

Az egyébként ezen a téren sokkal nyitottabb férfiak arra is kitértek, hogy a nők esetében kevésbé valószínű, hogy azért utasítsa el őket egy férfi, mert éppen nincsen állásuk. Annak a 75 százalék nőnek viszont, aki csak dolgos férfival randizik 33 százaléka még azt is kikéri magának, hogy őt egy munkanélküli fickó szórakoztassa, akárcsak egy randin is. Egy nagyvonalú 43 százalék mondta csak azt, hogy ha egy férfin látja az igyekezetet az álláskeresésben, akkor esetleg prioritást élvezhet nála a közeljövőben az illető. A  megkérdezettek pusztán 21 százaléka reagált úgy a felmérésre, hogy nem érdekli a pénz és randizna valakivel függetlenül a szakmai ambícióitól.

„Minden bizonnyal megnehezíti a férfiak a dolgát, hogy megismerjenek valakit, ha nincs munkájuk. Szemben a más felmért témákkal, ez is az a ritka témák egyike, ahol a nők kevésbé toleránsak és régi vágásúan gondolkoznak” – mondta az It's Just Lunch szóvivője, Irene LaCota.

A felmérés valószínűleg nem mérvadó, és vannak kellő intelligenciával rendelkező emberek is, mint az oldal egyik látogatója, aki így értékelte a felmérés eredményét: „Persze, könnyű absztrakt értelemben beszélni és kategórikusan nemet mondani, de ez annál sokkal bonyolultabb.Tegyük fel, mi van akkor, ha szembetalálkozol egy neked tetsző vicces és bájos emberrel az utcán. Az első kérdésed nem az lesz, hogy neked van-e munkád. Szóval talán ez az egész nem is annyira reménytelen.”

stockfresh 8810 couple-riding-bike-on-beach sizeS
Stockfresh
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek