OFFLINE

Menő vagy ciki a trópusi minta?

2012. június 29., péntek 16:28

Lehet szeretni, vagy utálni a trópust idéző, pálmafás, hibiszkuszos ruhákat, idén viszont semmiképpen nem lehet kikerülni a buja mintázatú cuccokat, amelyeket a legújabb trendnek megfelelően nemcsak a nyaralásra induló apukákon köszönnek vissza.

Több nagy tervező is, mint Stella McCartney, Marc Jacobs, Joseph Altuzarra beadta a derekát, akárcsak a Salvatore Ferragamo vagy a Missoni designerei.

Bár a pálmafás szoknyával jól lehet hergelni azokat, akiket velünk ellentétben még hetek választanak el évi rendes szabadságuktól, akár magunkat is jobb kedvre deríthetjük egy vibrálóan színes felsővel, ha éppen mi vagyunk azok, aki egyelőre csak gondolatban sétálgathatunk a tenger- vagy tóparton.

Aggodalomra semmi ok, a boltokat teljesen megfertőzte a trópusi láz, csak vigyázzunk, hogy ne essünk túlzásba!

A színekkel és a nagy mintákkal ugye mindig illik csínján bánni, nincs ez másként ennek a divatirányzatnak az esetében sem. Az első szabály, hogy lehetőleg ne párosítsunk egymáshoz nagyon elütő mintákat, a patternblock komoly felkészültséget és elszántságot kíván! A legjobb ,ha egyszínű felsőkkel, nadrágokkal, szoknyákkal vesszük fel az általunk kiszemelt retinaszaggató darabokat. A fehér és a fekete ugye elég kézenfekvő megoldás, de szerencsére a pasztellszínek reneszánszukat élik és ezek tökéletesen kiegészítik a vibráló mintákat és színeket. Ha lazábban akarunk öltözni, akkor az egyszínű (mondjuk halványzöld, halvány barack- vagy natúrszínű) blúzunkat vagy nadrágunkat nyugodtan cseréljük le egy farmeringre vagy egy farmershortra, ezekkel sem lehet mellé lőni. Ha lehet, akkor a kiegészítőink is legyenek semleges darabok, igaz, egy kis arany soha nem árthat.

És hogy mire számítson az, aki saját tengerpartot akar a szekrényében? Bár becsülettel végignéztük a hazai üzletek kínálatát, a legnagyobb választékkal az Asos oldalán találkoztunk. Éppen óriási leárazások vannak náluk is és szerencsére Magyarországra is szállítanak, a szerkesztőségi tapasztalatok alapján már egy hét alatt megérkezik a csomag. Ha a vásárlásnak inkább a hagyományos módját választaná, akkor is könnyű dolga van, minden márka rendelkezik legalább egy trópusi mintás ruhával, és jó esetben ez éppen ackiós is, ahogy azt körképünk alatt tapasztaltuk. A Mangóban és a H&M üzleteiben egész szetteket vásárolhatunk darabonként pár ezer forintért, de a többi fast fashion boltban is majdnem minden második vállfán lóg egy jóárasított pálmafás short, szoknya, ruha vagy póló. Nem is csépelnénk tovább a szót, kattintsa inkább végig gigagalériánkat!

1735 szavazat 1513 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta