OFFLINE

Új logóval jobban megy a vintage YSL

2012. június 28., csütörtök 16:31

Ha még nem hallott volna róla, az Yves Saint Laurent 1962 óta ismert YSL logója, amely olyan ismertetőjele a márkának, mint a Chanel egymásba kapcsolódó dupla C-je, vagy a Louis Vuitton LV logója, a divatház 2013-as tavaszi-nyári kollekciójának bemutatásával Saint Laurent Paris-ra, azaz SLP-re változik. Ettől függetlenül a kozmetikai termékek, cipők, táskák és egyéb kiegészítők továbbra is az YSL logót viselik majd. A cég új kreatív igazgatója, Hedi Slimane a gyengélkedő francia divatház érdekében hozta meg nagy vihart kavaró döntését.

A váratlan változás már most felkeltette a komoly gyűjtők figyelmét, akik szerint itt az ideje felvásárolni a vintage YSL ruhákat, ékszereket és tárgyakat, amiken a jól ismert logó díszeleg. A hírek kiszivárgásával egy időben elindult nosztalgiahullám alatt aki csak teheti, szerez egy-két YSL logóval ellátott tárgyat, mielőtt még SLP-re cserélődne a márka logója és őrülten megdrágulna minden, ami YSL. Ezt erősítette meg a világ egyik leghíresebb vintage üzletének, a Decades-nek a társtulajdonosa, Christos Garkinos is, aki értéknövekedést vár a logóváltástól.

YSL a hetvenes években
YSL a hetvenes években
Fotó: George W. Hales / Europress / Getty

„Meggyőződésem, hogy az átalakítások növelik a márka Tom Ford és Stefano Pilati vezetése alatt kialakított neo-vintage korszakának értékét, valamint az igazi vintage Yves Saint Laurent korszakét is” – mondta Garkinos. „Úgy gondolom, hogy a logóval ellátott promóciós tárgyaknak, vagy szokatlan tárgyaknak, mint mondjuk egy kilencvenes évekbeli YSL arany nyakláncnak minden bizonnyal növekedni fog az értéke” – tette hozzá Garkinos társa, Cameron Silver, aki nem tartja annyira drámainak az új kreatív igazgató döntését.

Az eBay szóvivője szerint érdemes elgondolkodni a beszerzésen: „Amikor az új kollekcióval az YSL logó valóban lecserélődik, várakozásaink szerint az Yves Saint Laurent iránt rajongó vásárlóink körében is megnő az YSL iránti vágy.”

És ha a kereslet szárnyal, az árak is. Tehát talán befektetésképpen tényleg itt van az ideje elkezdeni keresni valami YSL feliratos cuccot. Egy Vintage Yves Saint Laurent szív formájú sálgyűrű az etsy-n múlthéten még 40 dollár, 8800 forint volt, ugyanez ma már 70 dolláron, 18 500 forinton áll.

A tervező és modelljei
A tervező és modelljei
Fotó: Keystone / Europress / Getty

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta