OFFLINE

Bebukott az EU okos nőket reklámozó videója

2012. június 27., szerda 09:52

Az Európai Unió reklámfilmet forgatott, mellyel arra kívánta ösztönözni a nőket, hogy válasszanak tudományos karriert – írja a buzzfeed.com. Sajnos a reklám leginkább a sztereotípiák erősítésére jó, ugyanis a klipben szereplő tudósnők mind miniszoknyás, hosszúlábú modellek, akik szemfestéket és rúzst gyártanak, pacsmagolnak miközben csábosan csücsörítenek. Ráadásul elvonják a klipben látható férfi nemű kutató figyelmét is a munkáról azzal, hogy feleslegesen riszálják magukat és egymás nyakába borulva röhögcsélnek.

A videót már leszedte az EU hivatalos oldaláról, de szerencsére kiszivárgott Youtube-ra, így a nőjogi aktivistáknak –és igazából mindenkinek, aki szerint egy nő több mint csinos kiegészítő– van mire vicsorogniuk. Nézzen csinos kutatónőket ön is, íme a videó: mert a tudomány csajos dolog!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta