OFFLINE

Díjat nyert a smároló Obamával reklámozó Benetton

2012. június 26., kedd 15:31

Átadták a filmes és integrált kampányok Grand Prix díjait az egyhetes Cannes Lions reklámfesztiválon. A Lions harmadik nagyszabású díjkiosztó eseményén, melyen a rádió, a sajtó, rádió, design és cyber kategóriában díjaznak, a legjobban az olasz, a brazil, a német és a svéd ügynökségek szerepeltek.

Sajtó kategóriában díjat nyert többek között a Fabrica Treviso Italy, a United Colours of Benettonnak készített, nagy port kavart Unhate (Ne Gyűlölködj!) kampányával. A provokatív montázsokon a világ vezető politikusai csókolóznak egymással, például Barack Obama amerikai elnök a venezuelai Hugo Chávezzel, vagy Angela Merkel német kancellár Carla Bruni férjével, Nicolas Sarkozy volt francia államfővel. XVI. Benedek katolikus egyházfő sem úszta meg, ő Ahmed Mohamed el-Tajebbel, az egyiptomi al-Azhar mecset vezetőjével kerül intim kapcsolatba – írja a nymag.com.

Obama és Hu Csin-tao kínai elnök
Obama és Hu Csin-tao kínai elnök
Fotó: Northfoto

„Azért választottam ezt a kampányt, mert ez kitűnt a többi közül. Ez nem olyan, mint egy hagyományos reklám,ez nem engedelmeskedik a szabályoknak” – magyarázta döntését a brit zsűritag, Steve Jones.

Nem ez az első eset, hogy Obama neve szerepel az oroszlánnal díjazott reklámok között, 2009-ben Barack Obama választási kampánya két nagydíjat is bezsebelt a Cannes-i Reklámfesztiválon. A zsűri tetszését akkor a Twitteren és a Facebookon terjedő, közösségteremtő, alulról építkező kampány nyerte, melyet a közösségi oldalak legnagyobb újításának tartottak akkor.

Az év médiaszemélyisége a Twitter kitalálója és társalapítója, Jack Dorsey lett, de elismerték még a McDonalds, a Volkswagen, a Nike, az Ogilvy és a Ray-Ban munkáját is. A kreatívfesztiválon egyébként a dizájndíjért 2182, a cyberért 2458, a rádióért 1784, a sajtóért 6056 nevezéssel indultak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta