OFFLINE

Nevet vált az Yves Saint Laurent

2012. június 23., szombat 14:35

Sokáig a Jil Sandertől távozó Raf Simonsra tippeltünk, mikor felröppent a hír, hogy az Yves Saint Laurent új kreatív igazgatót keres, végül idén tavasszal hivatalosan is a 43 éves divattervező és sztárfotós, Hedi Slimane vette át az olasz Stefani Pilatitól az Yves Saint Laurent irányítását. Slimane 2000-2007-ig volt a Dior Homme férfi vonalának tervezője, aki képes volt forradalmasítani a Dior stílusát. A női kollekciókkal nem foglalkozó designer nevéhez köthető például a szűk fekete nadrág öltönnyel,ami végleg meghozta neki a szakma elismerését.

A rock-koncerteket előszeretettel fotózó Slimane kezdeti lépéseit az YSL-nél lélegzetvisszafojtva figyeljük, de arra nem számítottunk, hogy ekkora fába vágja a fejszéjét, ugyanis a napokban úgy döntött, hogy Yves Saint Laurent-ről Saint Laurent Parisra nevezi át a legendás francia divatházat.

A tervező, látva, hogy a Chanel, Dior és az Armani házak racionalizálása is sikeres volt, szintén jelentős átalakításokban és modernizálásban gondolkodik, a brand arculatának továbbgondolásában többek között az 1994-es Saint Rive Gauche ready-to-wear kollekciója, az esztétika, a szabadság és fiatalság életérzése inspirálja. A márka 2008-ban elhunyt alapítója által először 1966-ban használt logón és annak betűtípusán egyébként nem kíván változtatni a váratlan döntéseket hozó új vezetőség – írja a vogue.co.uk.

„A cél a divatház igazságát, tisztaságát és lényegét beilleszteni egy új korba, úgy, hogy közben tiszteletben tartsuk az eredeti elveket és eszméket” – nyilatkozta az YSL-ről SLP-re váltó merész tervező, aki 2013-as tavaszi-nyári kollekcióját már az új névvel és arculattal viszi a divathét kifutójára.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta