Megítélhető egy nő a cipője alapján?

Egy kansasi egyetem tanulmánya szerint igen. A felmérés eredménye azt bizonyította, hogy egész pontosan meg tudjuk ítélni embertársainkat a hordott cipő stílusa, értéke, színe és állapota alapján. Születtek egyértelműbb eremdények, azaz hogy feltűnő cipőben extroveltább emberek járnak, a drágább cipősek nyilván vagyonosabbak, tisztát pedig lelkiismeretesebbek hordanak, de a vizsgálat meglepőbb következtetésekkel is szolgált. A bakancsos lányok például agresszívabbak, de ezt kijelenteni pont amikor nagy divat a magasszárú bőrbakancs, azért elég bátor. Vagy ön szerint mégis van benne valami?

A tanulmány szerint például a kényelmetlenebb cipőkben nyugodtabb emberek járnak. Hát amikor legutóbb egy gyönyörű, ám kényelmetlen magas talpúban ácsorogtam végig egy estét, a tény, hogy vérhólyag lesz a lábamon, nem tett nyugodttá. Igaz, az ennek elviselésére elfogyasztott alkohol annál inkább.

Az unalmas cipők viselői zárkózottak és elnyomóak: legutóbb néhány huszonéves lányt láttam a villamoson, mindhárman egy olcsóbb cipőbolt komfortosztályáról választottak maguknak cipőt, de olyat, amit még a nagymamakorú anyukám sem vesz föl, mert ronda. A zárkózottság látszott is a lányokon, de hogy elnyomók lennének? Hát arra nem gondoltam volna.

Azt a tanulmánytól függetlenül is tudtuk, hogy a cipőink sokat elárulnak rólunk. A túl magas sarok, a koszos, széttaposott félcipő mind egyértelmű üzeneteket küld, úgyhogy jól gondoljuk meg, mibe dugjuk a lábunkat reggelenként. Egy lapos, szép félcipő is lehet csinos, még ha ön néha nem is úgy gondolja: nézzék csak meg a sztárblogger Wendy videóját a szomorú lapos talpúról:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek