OFFLINE

Lady Gaga kapta a Vogue szeptemberi címlapját

2012. június 21., csütörtök 21:36

A divatrajongók karácsonyának számít minden év augusztusa, amikor végre megjelenik az éves divat-biblia, a Vogue magazin szeptemberi kiadása, mely híres betegesen hosszú terjedelméről. Oldalszám tekintetében a 2007-es kiadás volt és maradt is a valaha legnagyobb, több, mint két kilót nyomott és tizenhárom millió példány fogyott belőle. Az a 'September Issue' 840 oldalasra sikeredett és nagyobb hatása volt a 300 milliárd dolláros nemzetközi divatvilágra, mint bármely más kiadványnak. A rekordtartó 2007-es magazint, melynek nagyjából 70 százaléka reklám volt, a 2009-es szám követi a sorban a maga szerény 584 oldalával.

A mindenidők legnagyobb terjedelmű divatlapjáról és a 2007-es szám elkészítéséről dokumentumfilm is készült R.J. Cutler rendezésében. A film különlegessége, hogy a magazin főszerkesztője, Anna Wintour még soha nem engedte meg senkinek, hogy bemutassa, mi történik a magazin kulisszái mögött. Az interjúkkal fűszerezett backstage filmben feltűnik még Grace Coddington, John Galliano, Thakoon Panichgul, Oscar De la Renta, Patrick DeMarchelier és Jean-Paul Gaultier is.

Lady Gaga a 2011. márciusi Vogue címlapján
Lady Gaga a 2011. márciusi Vogue címlapján

A tavalyi szeptemberi kiadás címlapjára Kate Moss nyárra időzített esküvője miatt a modellen és exkluzív esküvői képein kívül másnak esélye sem lehetett volna pályázni. A Wear Daily forrásai szerint a közelgő 2012-es Vogue szeptemberi címlapjára a 26 éves Lady Gaga kerül majd, mely újabb reklám az eklektikus énekesnőnek, hogy promotálja a Coty Beauty kiadásában piacra dobott vér és ondó szagú parfümjét. A már most híres címlapot Mert Alas és Marcus Piggott készíti. Nem ez az első alkalom, hogy Wintour divat-bibliájának borítójára tette Gagát, az énekesnő a 2011-es, a szakmában szintén fontosnak számító márciusi amerikai Vogue borítójára is felkerült, a Mario Testino által lőtt címlap az egyik legnagyobb eladást produkálta a tavalyi évben, 100.000 példány fogyott belőle.

De emlékezetes A japán Vogue Hommes-nek készített Gaga-címlap is, melyen talpig karajban pózol az énekesnő Terry Richardson kamerája előtt. Sajnos még semmit nem tudni a szeptemberi borítón látható ruháról, a 2011-es címlapon látott Haider Ackermann szettből kiindulva remélhetőleg couture lesz, Gareth Pughtól, vagy egy visszafogottabb, Carolina Herrerától. Esetleg még egy vadabb Commes des Garçons-t tudunk elképzelni Gagának.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta