OFFLINE

Szigorítottak az ascoti derbi öltözködési szabályain

2012. június 21., csütörtök 12:45

Anglia kiemelt társasági eseményének számít 1711 óta az ascoti derbi, melyen a lovak mellett a divat, és ezen belül az extrém kalapok is főszerepet kapnak. A hagyományos szabályokhoz kötött öltözködés – az uraknak zsakettben és cilinderben, a hölgyeknek visszafogott ruhában és kalapban illik megjelenni – idén valamelyest még tovább szigorodott. Megnéztük, felül tudta-e múlni az angol celebvilág a tavalyi mű-ízeltlábúval vagy iPad-del díszített kalapokat, és sikerült-e az alkalomra bevetett divatrendőrségnek betartatnia a szigorú öltözködési szabályokat.

Idén nagyjából 300 ezer vendégre számítottak a szervezők. A dresscode többek között abban változott, hogy 2012-től a királyi tribünön tilos például az olyan kiegészítők, mint a Kate Middleton által is annyira kedvelt hajba tűzött toll viselete. A tollra vonatkozó szabály a többi páholyban helyet foglaló hölgyre nem vonatkozik, csak a királyira.

Viszont a kalap használatát kötelezővé tették a Berkshire-i pályán, aminek azért vannak alternatívái, így a kalap kategóriájába bármely 10 centiméteres vagy annál nagyobb átmérőjű fejdísz is beleillik. A szabály a régi bővítményeként kitért a szoknya hosszára is: eddig csak „a miniszoknya nem megfelelő” szerepelt a leírásban, mely a „a nőknek megfelelő hosszúságú szoknya vagy ruha az előírás”-ra bővült, ami legalább térdig érő darabokat jelent. Valamint a váll nélküli és vékony pántos ruhák is ki lett tiltva az öt napos rendezvényről.

A férfiak kötelesek három részes frakkot és magas kalapot viselni, amihez kizárólag fekete nyakkendőt és fekete cipőt választhatnak. A szervezők arra az esetre is felkészültek, ha valaki megfeledkezett volna a frissen átírt szabályzatról, és készenlétbe helyeztek pár vállkendőt, váltónyakkendőt, frakkot, és fejdíszt, melyeket sötétkék kosztümben cirkáló hosztesszektől lehet igényelni.

„Az ascoti derbi Európa legjelentősebb és legnagyobb sport- és társadalmi eseményének számít. Megpróbáltuk ennek megfelelően megvalósítani az öltözködési szabályokat is, melyek összhangban vannak a versenyre járók kívánságaival. Az elmúlt hónapokban rengeteg lehetőséget szemügyre vettünk, ügyelve arra, hogy az új dresscode bevezetése a lehető leggördülékenyebben menjen”– mondta Charles Barnett, az ascoti pálya vezérigazgatója.

A szabályok annyira szerteágazóak, hogy a rövidnadrág nem tekinthető megfelelő öltözéknek, viszont Anneka Tanaka brit modell és tévés személyiség kalitka ruhája átment a szigorú öltözködési rendeleten. Természetesen a királynő megmutatta, hogyan kell ezt csinálni, nálunk gyönyörű Barbie-kék kosztümjével ő lett a 2012-es ascoti derbi legjobban öltözött nője.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta