OFFLINE

A jamaikaiak is menő szerelésekkel készülnek az olimpiára

2012. június 20., szerda 11:05

A Jamaikai Olimpiai Szövetség és a Puma Londonban is bemutatta, hogy milyen szerelésben láthatjuk majd a 2012-es olimpiai játékokon az ország élsportolóit. A ruhákat a világ legismertebb reggae énekesének, Bob Marley-nak lánya, Cedella Marley és Jamaica sprintcsillaga, a háromszoros olimpiai bajnok, Usain Bolt tervezte. Ők ketten már több, mint egy éve megkezdték a forma-, verseny- és felvonuló dresszek megalkotását, melyek simán képesek felvenni a versenyt Stella McCartney vagy Ralph Lauren olimpiai kollekcióival. Az élénk színű, mintás együtteseket a női és férfi csapat tagjai is viselni is fogják a nyitó- és záróünnepségeken.
“Megtiszteltetés, hogy én tervezhetem hazám mezét. Még azt sem mondhatom, hogy ez egy valóra vált álom, mert soha nem is mertem volna róla álmodni. Középiskolában atletizáltam és a mai napig is a jamaikai atlétikacsapat nagy rajongója vagyok, így az a tény, hogy én tervezhettem az olimpikonok mezét, teljességgel hihetetlen. Nagyra becsülöm, amit a Puma az elmúlt évek során Jamaicában végez, hiszen a Marley család is ugyanezt az “adj-vissza-valamennyit” filozófiát vallja. Azt hiszem, ez az együttműködés legendás lesz” –  nyilatkozta Cedella Marley.

Bob Marley lánya akkoriban vágott bele a ruhatervezésbe, amikor világkörüli turnén járt Ziggy Marley-val és a Melody Makers bandával, melyben testvérei játszanak. Cath A Fire elnevezésű divatmárkája 2001-ben indult, az apja első albuma után elnevezett kollekció javarészt bohém stílusú, élénk mintákkal és színekkel játszó darabokat tartalmazott. Cedella a divattervezés mellett gyermekkönyveket ír és ő a vezérigazgatója az 1965-ben apja által alapított Tuff Gong International kiadónak és a Marley and Company-nak is.

“Nem tudnék Cedellánál jobb személyt elképzelni, aki az olimpiai mezünket megtervezhetné. A Puma jól választott, hogy egy legendás jamaicait szerződtetett. Ő egy fantasztikus tervező és magában hordozza nemzetünk karakterét a Marley családon keresztül. Nagyon megtisztelő és inspiráló lesz úgy futni Londonban, hogy mindez az energia körbevesz” – mondta Usain Bolt.

A világ legtehetségesebb atlétái közé tartozó Boltra már most nagy az érdeklődés, mindenki kíváncsi, hogy vajon 2012-ben Londonban sikerül-e megdöntenie saját rekordját 100 méteren (9:58)  és 200-as váltóban(19:19) és arra, hogy vajon futamgyőzelme után újra táncra perdül-e örömében. A Puma olimpiai felszerelései, lifestyle darabjai, cipő- és kiegészítő-kollekciója világszerte elérhető lesz az összes Puma üzletben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta