OFFLINE

Mellközzel és csipkével operálnak a KREA fiatal tervezői

2012. június 18., hétfő 18:01

Itt a június, ismét megismerheti a nagyközönség a művészeti iskolák divattervezéssel foglalkozó diákjainak munkáját. A KREA másod- és harmadéves hallgatói például az Ötkertben megrendezett Divatkollázs Show&Party keretében mutathatták meg az idei tanév legjobban sikerült öltözékeit a sajtónak, a szakmának és mindenki másnak, akit érdekelnek a jövő reménységei. Jó, azért volt, aki már nem csak a jövő reménysége, ott van például Bódis Boglárka, aki ugyan csak jövőre diplomázik, de 2011-ben már megnyerte a Triumph nemzetközi fehérnemű-tervező versenyét. Bár a díjnyertes body kereskedelmi változatai most nem vonultak végig a kifutón, több olyan darabot is láttunk, amelyek Bódis induló márkájának is részét képezi majd.

Míg két évvel ezelőtt a meghívóban arra hívták fel a figyelmünket, hogy a ruhák többsége nem tartozik a hordható kategóriába, most azt írták, „hogy a különböző tematika alapján készült öltözékek mindegyike hordható darab”. És valóban, nagyon extrém megoldásokkal most nem találkoztunk, bár azért akadtak olyan kreációk, amelyek a kifutón kívül nem biztos, hogy működnének, de a nyolcvannégy öltözék közül azért bőven volt olyan, amit szívesen hordanánk. Ezzel egyébként számoltak a szervezők is, minden vendég kapott egy kis füzetkét, amelyben szerepelt több tervező elérhetősége, és a legtöbb szett ára is. Aki támogatná a fiatal magyar tervezőket, az 5900 forintos karkötőtől kezdve a 60000 forintos hernyóselyem ruháig bátran válogathat. A magyar divat továbbra sem olcsó, tudjuk.

A bemutató első felében a legjobban sikerült darabokat tekinthettük meg, a második felében pedig egy különleges csoportmunka végeredményét vonultatták fel a modellek. „Egy fiktív szezon erejéig ők alkották a Givenchy ház kreatív csapatát és közösen készítették a prêt-à-porter kollekciójukat a patinás márka számára. A szezon fő inspirációjául a spanyolországi barokk szolgált, mely sötét  és misztikus tónusával tökéletesen illeszkedik a Riccardo Tisci által megformált francia divatház arculatába” – olvashatóak Tóth Andrásnak, a USE Unused tervezőjének szavai a korábban már említett katalógus elején.

Az utóbbi pár szezonban a Givenchy-nek több celebvillantást is köszönhetünk, és ha   a KREA hallgatóin múlik, a divatház nem változtat jó szokásán, hiszen a Golden prays fiktív kollekció darabjaiban gyakran kibukkantak a combok, a hátak és klasszikus dekoltázsban sem volt hiány.

A 2012-es tavaszi kollekció bemutatóján észlelt mellbimbó-cunamit mindenesetre csak kis híján sikerült reprodukálni, de ez nem is baj. Ami a többi darabot illeti, az eszkimólányok, a kikapós accountok, a különc kiegészítőkért rajongó hipsterek és a fetisiszták is megtalálhatják a számításukat. Nézze meg a különleges szetteket galériánkban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta