Összevert modellek a szépség áldozatai

Felkavaró fotósorozatot készített a szófiai székhelyű Vasil Germanov a bolgár 12 Magazin számára. A „Victim of Beauty” (Szépség áldozatai) címet viselő divatanyagban a babaarcú modellek traumatikus sérülésekkel, savval leöntött arccal, monoklikkal, összeverve, védtelen, kétségbeesett tekintettel bámulnak a kamerába.

A fotós a megdöbbentő képekkel a szépség és divatiparban dolgozó fiatal nők és még kiskorú lányok kiszolgáltatottságára, bántalmazására, és a családon belüli erőszakra kívánja felhívni a figyelmet. A divatvilág kegyetlenségére és a szépészeti beavatkozásokra is célozgató hat képből álló sorozat az arcukból és testükből élő nőkről valóban hatásvadászra és elborzasztóra sikerült, hála Daniela Avramova sminkmesternek. Hasonló sorozatot 2011-ben készített már a Birkin táska gyújtogató Tyler Shield is Heather Morrisról, de sminkelték már véresre vertre az 1995-ben született Hailey Clausont is.

Az editorial fotósa 10 éve van a szakmában, munkái bekerültek már az Amica, a Harper's Bazaar, az Elle, a Madame Figaro és a Rolling Stone oldalaira is. Germanovot munkája során az egyedülálló emberek és az őt körülvevő környezet inspirálja. A teljes anyagot megnézheti itt.

Vasil Germanov sokkoló modelljei
Vasil Germanov sokkoló modelljeiVasil Germanov
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek