OFFLINE

Itt a genetikailag módosított rájából készült cipő

2012. június 13., szerda 19:44

A New Footwear Company cipőgyártó cég most egy különleges, páronként 1800 dollárt kóstáló, tüskés rája bőréből készült cipősorozat piacra dobását tervezi - írta a Fashionista. Ez az a sztori, ami tutira kicsapja a legtöbb állatbarátnál a biztosítékot, a PETA-sok szája pedig egyenesen habzani fog.

A korábbiaktól eltérően a cég ugyanis az egyedi mintát most nem a bőr utólagos megmunkálásával, színezésével érik el, hanem a tüskés ráják DNA-jában eleve rögzített mintázatok felhasználásával (a ráják ezeket a mintákat használják rejtőzködésre). A tudósok genetikailag módosítják a rájákat, hogy  a fogyasztó az általa megálmodott mintájú cipőben verhesse a nyálát. A saját tervezésű mintával ellátott Rayfish cipőt a gyártó honlapján kínált 29 sablonból lehet összeállítani, majd a Rayfish tudósai kitenyésztik a saját, eleve pusztulásra ítélt ráját.

"Nem tudunk bármilyen logóval, vagy mintával ellátott ráját tenyészteni, a választható minták a ráják DNS-ében eleve kódolt mintázatokra terjednek ki. Így például nem lehetséges négyzetes mintázat, mivel a ráják DNS-e nem tartalmazza azt. Valamint az állatok növekedése során a végleges mintázat némileg torzulhat is. A technológia még nem tökéletes, van még hová fejlődni a tervezésben és a DNA kódolásában" – nyilatkozott a dologgal kapcsolatban Dr. Raymond Ong, a Rayfish Footwear vezetője.

Mivel még mindig tökéletesítik a módszerüket, a Rayfish Footwear most egy óvatos kampányba kezdett. Az érdeklődő bejelentkezve a gyártó honlapjára kísérletezhet a meglévő sablonokkal és feltöltheti az alkotását egy verseny keretén belül. A nyertesek egy-egy pár cipőt kapnak jutalmul. Hivatalosan 1800 dolláros áron tervezik idén a cipők piacra dobását.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta