OFFLINE

Oltári kalapkavalkád az epsomi derbin

2012. június 11., hétfő 13:47

Az 1780 óta minden évben megrendezett Epsomi derbivel vette kezdetét a II. Erzsébet trónra lépésének hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett négy napos ünnepségsorozat. A London közeli kisvárosban tartott versenyt a futamok futamának tartják a hozzáértők. Az angolok szemében az év egyik főattrakciójának tartott eseményen gyakran a királynő is megjelenik, így érdekes és színes, koronáknak is beillő kalapokban a lóversenypálya környékén sosincs hiány.

A világ legnagyobb lóversenyfutamára a szürke idő és szitáló eső ellenére karneváli hangulat kerekedett. A királynő Stewart Parvin által tervezett királykék gyapjúkabátban és kék, virágmintás ruhában, a szetthez illő Rachel Trevor-Morgan kalapban érkezett Edinburgh hercegével az oldalán. A párt a walesi származású Katherine Jenkins köszöntötte a himnusszal, kék Suzanne Neville kosztümben.

A királynő a futamot a királyi páholyból nézte végig két fiával, Eduárd wessexi gróffal, András yorki herceggel, és unokáival, Eugénia yorki hercegnővel és az 1988-ban született Beatrix yorki hercegnővel. Beatrix nem sokszor szerepel, tavaly mégis nagy médiafigyelmet kapott Vilmos és Kate Middleton esküvöjén, ahol igencsak feltűnő Philip Treacy kalapot viselt. Szintén a királynő páholyában szórakozott Sophie, Wessex grófnője, Gloucester hercege és hercegnője, Mihály brit királyi herceg és hercegnő.

„A királynő szenvedélyes lovas, hihetetlenül tájékozott, tudása az angol telivérfajta tenyésztésére is kiterjed. Teljesen elképesztő” – mondta Anthony Cane, az Epsom Downs lóversenypálya elnöke. Az idén 233. alkalommal megrendezett futamra, melynek összdíjazása 1,3 millió fontot (482 millió forint) tett ki, számos híresség is kilátogatott, például a csillogó cilinderben, lovaglózakóban pózoló színésznő, Misha Barton, és Donna Air, angol tévés személyiség, valamint Phil Dawson amerikai futtball játékos.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta