no

Boltkörkép: ilyen nyári ruhákat kap idén 900 és 30000 forint között

5000 forint alatt

A fast fashion boltok egyik erőssége, hogy a legtöbb helyen már potom pénzért vehetünk magunknak olyan nyári ruhát, mely jó esetben két szezont is kibír. Persze nem mindegy, hogy hova megyünk. A Bershka, a Pull&Bear és a H&M üzleteiben már 3000 forint környékén is beújíthatunk nagyon színes, nagyon mintás darabokat, és ezek egy része strandruhának is jó. Nem sokban különböznek az egy árkategóriával drágább társaiktól, de a választék azért nem annyira nagy.

Viszont nem árt figyelembe venni, hogy pár hét múlva elkezdődnek a leárazások, így lehet, hogy érdemes várakozó állaspontra helyezkedni. Egyébként elvétve már most is bele lehet futni olcsósított darabokba, de a tülekedős, mindent a padlóradobálos pankrátorversenyre még várni kell. Sebaj, így könnyebb eligazodni a színek, trendek és fazonok szerint elrendezett holmik között, van, akinek ez jön be - galériánkban megnézheti, pontosan mi is kapható 5000 forint alatt: a H&M-ben áttetsző anyagú, de jópofa strandruha 2490 forintért, a New Yorkerben 3990 forintért borzasztóan műanyag, bilikék, pöttyös ruhácskát (olyanoknak ajánjuk, akik már tudják, hogy jövőre szalagavatón a Hotel Mentolt adják elő), a Bershkában 3995-ért extrarövid csipkeruhát vehetünk. A Mango is előállt egy alacsonyabb árfekvésű, csinos ruhával, a Stradivariusban 4995 forintért csipkés dekoltázzsal ellátott pamutruhát kapunk - tényleg mindenhol lehet szépet találni 5000 forint alatt, igaz, főként extrarövid változatban.

 

5000 és 10000 forint között

Ebben az árkategóriában már sokkal nagyobb a kínálat, és elvétve közepes hosszúságú és maxiruhákat is lehet találni ennyi pénzért. Vegyük például a Mango 9995 forintos fekete-fehér csíkos ruháját, ami legalább pamutból van, és nem egy merő műszál. Igen, boltkörképünk alatt hamar elkezdtük értékelni a természetes anyaghasználatot, mert sajnos igen kevés olyan nyári ruhába botlottunk bele, amitől nem kaptunk viszketőrohamot.

A Mango egyébként nagyon erős csíkokban, minden csak attól függ, hogy mennyi pénzt szánunk vásárlásra: 6595 forintért elég aranyos miniruhát kínálnak, 16 ezer forintért vehetünk egy maxit. Persze, ha unalmasak a csíkok, akkor 9995 forintért a Zarában miénk lehet egy apró macskákkal díszített ruha is, majdnem olyan, mint amilyet Victoria Beckham is megálmodott. Vagy inkább a formákkal variálna? Erre is van mód. A Zarában már 8595 forintért lehet kapni egy elegáns peplumos miniruhát, amelynek jóval drágább változatáról majd később emlékezünk meg.

 

10000 és 15000 forint között

Tízezer forint felett már tombolnak a rikító színek, és a Zarában hasonló árban lehet kapni egy nagyon sárga, viszkózból készült miniruhát, a viszonylag olcsónak mondható Bershkában pedig egy aszimmetrikus csodát. Ez utóbbi nem túl izzadásbarát poliészterből készült a leírás szerint, akárcsak a Stradivarius celebesen felscliccelt maxiruhája, ami ugyanannyit kóstál, mint előbb említett társai. Mivel az árazásnál nem a méret a lényeg, természetesen rövidebb ruhák is bőven akadnak ennyi pénzért, mint azt a mellékelt fotó is mutatja (Mango, 11995 forint). Ehhez hasonló ruhára találtunk egyébként az Asos oldalán is (jó, az fehér és sárga, illetve fekete és fehér kombinációban kapható), és az csupán 7200 forint. Igaz, leárazva, de az eredeti összeg is kevesebb volt. Aki viszont nem szeret variálni, az egy rakott aljú kis kék ruhát is vehet a Mangóban közel 15 ezer forintért. Sajnáljuk, hogy fekete változatát csak online lehet megrendelni.

 

15000 és 20000 forint között

Ebben az árkategóriában már majdnem csak két márka van versenyben, mégpedig a Zara és a Mango. Aki rendszeresen jár vásárolni, azt már ez persze meg sem lepi. Sajnos ez az árkategória sem biztosíték arra, hogy bőrbarát anyagokkal találkozunk. Tudjuk, ezt már ezerszer elismételtük, de a forró napokon ez nagyon nem elhanyagolható szempont.

A csipkés miniruháktól a hosszabb ujjú maxiruhákon át mindent vásárolhat magának, aki hajlandó ennyit kiadni egy nyári ruháért: bizony, ezek még nem igazán szép, jó anyagú, estélyinek is beillő darabok (az a következő kategória, esetleg). A Mangónál még az állatminták nagy kedvelőire gondoltak, a Zaránál pedig a mostanában oly’ menő flitterek és virágok rajongóira is, lásd a mellékelt gigagalériát, amelyben természetesen árak szerint rendeztük el a ruhákat!

 

20000 forint felett

Ez az árkategória már csak a nehézsúlyú versenyzőknek van fenntartva. A Mango itt húzott bele az egyébként sálaknál közkedvelt barokkos mintákba, de van náluk colour- és print blocking is 26 ezer, illetve 24 ezer forintért. Előbbi ruhát akár színházba, operába is fel lehet venni, határozottan nem egy tipikus, laza nyári ruha. Utóbbi ruhát simán el tudjuk képzelni egy elegáns koktélpartin.

A Zarában ezzel párhuzamosan púderszín és peplum vár minket 22995 forintért, de ugyanezért a pénzért a nyáron nagyon praktikus fehér színű, nagyon egyszerű szabású ruhával is kisétálhatunk a boltból. Akinek ez sem elég, az közel 33 ezer forintért vehet magának egy hímzett tüllmaxit, ami majdnem felér egy esküvői ruhával.

 

+1 Turkálók

Üzlete válogatja, hogy mit és mennyiért kínálnak, ezért nehéz konkrét véleményt kialakítani az amúgy is gyorsan változó kínálatról, de tény, hogy egy korábbi körkép alatt több turkálóban összefutottunk ugyanazzal a ruhával, csak a méret és az ár volt más. Sőt, hónapokkal később egy szegedi üzletben találtuk meg az egyik ruha mását.

Egyébként már minden turkálóban abszolút nyárias az árukészlet, és itt is olyan anyagok vannak többségben, amelyekbe alaposan bele lehet izzadni. Azért ha szerencsénk van, már 1000 forint körül is vehetünk pamutruhát, és mivel a divat mégsem változik olyan gyorsan, mint gondolnánk, az sem zavaró, hogy a virágos, fecskés ruhákkal Dunát lehet rekeszteni, és akár Sir Austin Powers világát is meg tudjuk idézni 1990 forintért. 900 forintért találtuk a legolcsóbb, jó állapotú, pöttyös ruhát (a képen), 1700 forintért szép, fekete csipkeruhát dobnak utánunk a Renoválásban, a Hádában 2490-ért jó szabású, fekete vászonruhát vehetünk, 1990-ért vidám mintás, műszálas, de csinos, térdig érő ruhát kapunk.

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek