OFFLINE

Így politizál az Urban Outfitters

2012. június 8., péntek 16:13

Az USA-ból indult Urban Outfitters mára az európaiak egyik kedvenc márkája lett, főleg a britek ízlésvilágához közel álló pimasz, néha sokkoló, elérhető árú pólói miatt (pl. van íreket fikázó kollekciójuk külön). Nemrég a politika is begyűrűzött a cég életébe, ugyanis piacra dobták Mitt Romney tematikájú gyűjteményüket. A republikánus Romney Barack Obama kihívója lesz a november 6-án megrendezésre kerülő amerikai elnökválasztáson, ami közvélemény-kutatások szerint szoros meccsnek ígérkezik a két jelölt között.

Obama kampányát Anna Wintour dobta fel, amikor az amerikai divatvilág krémjét összeszedve, többek között  Marc Jacobssal, Vera Wangal és Diane Von Fürstenberggel készíttetett Obama pólókat, táskákat és kiegészítőket a 2012-es kampányra.

Az Urban Outfitters kihagyta a frappáns „Nobama” szlogent, kicsit okosabban döntött, mikor egyedibb irányba ment el és 3 darabból álló kollekciójának egyikére a Kiss pólókról már ismert denevér sminkben és hosszú nyelvvel pózoló frontember arcát Romney-éra cserélte. A Kiss helyett Mitt feliratos felső ára 14.99 dollár, 3500 forint. A „Mitt is the shit” szlogennel díszített szürke póló ára 28 dollárba, 6600 forintba kerül, de kedvencünk az arany színű Hammer nadrágba bújtatott Romney, melyen a „2 Legit 2 Mitt” szlogen olvasható 17.99 dollárért, 4200 forintért. De az asztalon térdelő Obamáról is árulnak pólót 24 dollárért, 5600 forintért.

Annak ellenére, hogy az Urban Outfitters lázadó és fiatalos képet alakított ki magáról, a cég alapítója és elnöke, Richard Hayne jól ismert támogatója a konzervatív pártnak. A 64 éves Hayne és felesége 13150 dollárral (3 millió forint) járult hozzá Rick Santorum szenátor kampányához és a PAC-hoz (political action committee) az elmúlt években. 2008-ban Hayne kisebb felháborodást keltett az Egyesült Királyságban, mikor nyíltan vállalta bizarr és régi vágású nézeteit a homoszexualitásról.

'Mitt' póló az Urban Outfitterstől
'Mitt' póló az Urban Outfitterstől

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta