OFFLINE

Lehet csinos is egy funkcionális bringásruha

2012. június 6., szerda 15:01

A MOME textilszakán tavaly diplomázó Geréby Zsófi funkcionális bringásruhákat tervez: márkája neve Urban Legends, 2012-es nyári kollekciójában pedig több újítással is készült eddigi téli kollekcióihoz képest. Lookbookjának fotózásán beszélgettünk a tervezővel, aki több szempontból egyedülálló ruhákat tervez. Merthogy egy ruha nem lesz attól biciklisruha, hogy kerékpárt rajzolnak rá, de nincs is mindenkinek szüksége versenyzőket megszégyenítő szettre városi tekeréshez. Viszont a jó szellőzés és a vízhatlanság alap.

„A legfeltűnőbb változás az eddigi munkáimhoz képest, hogy most nem az alak maximális beburkolása, védelme volt a legfőbb cél, hanem a nyáresték hangulatának megjelenítése. A nyári kollekcióban olyan darabok vannak, melyeken nem feltétlenül a vízhatlanság a legfontosabb, át kellett állnom arról, hogy míg télen mindent védeni, burkolni kell, addig nyáron fontos a szellőzés, de ugyanúgy meg kell tartani a fényvisszaverőket és a szabad mozgást” – mondta Geréby, aki magán próbálgatja, teszteli az új ruhákat, így például tökéletesen praktikus szoknyát tud tervezni bringázáshoz:

„Újdonság például, hogy vannak szoknyák, ruhák, ezeket teszteltem a legtovább. Hisz olyan kabátot, amiben lehet biciklizni, van csináltam eddig is, de a szoknyához például kellett szereznem olyan anyagot, ami vízlepergető, de nem esőkabát anyag. Ez egy impregnált pamutvászon. Nehéz ilyen anyagokat beszerezni, mert nem csak színre, árra, vagy textúrára keresel, hanem funkcióra is, és sok olyan dolog van, ami iszonyatosan tetszik, de nem tudom beilleszteni a kollekcióba. A kabátok anyagát például Svájcból hozom. A szoknyában az volt a fontos, hogy egyszerre legyen annyira bő, hogy az ember át tudja emelni a lábát a vázon, és annyira szűk, hogy a menetszél ne fújja fel. Hogy legyenek a zsebei könnyen elérhetőek, de mégse essen ki belőlük semmi. És persze hátul elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy a feneked alá is jusson anyag, amikor leülsz” – mondja a tervező, aki nem csak a legolcsóbb termékéből, a 4500 forintos legginsgből ad el sokat.

„Van egy pulcsink, ami télen szupersláger volt és egy egyszerű téli kabátunk is volt, amiről azt hittem, nem lesz annyira ütős, mert magasabb árfekvésű volt, de az is nagy durranás volt. Azóta vannak fiú pulcsijaink is, azok is cukorként fogynak. Vannak 16-7 éves lányok, akik nálunk vásárolnak, de volt már 73 éves vásárlónk is” – mondja Geréby Zsófi. Pulóverei 10-15 ezer forint körüli áron kaphatók, praktikus tavaszi kabátai is vannak 25 ezer forint alatt.

Ráadásul aki Geréby-ruhát vesz, része lehet a virtuális városi legenda gyűjteménynek, mivel minden árucikk cetlijén QR kód található, mellyel minden vevő feltölthet majd egy saját történetet a tervező (még készülő) honlapjára "A QR kódokat beolvasva a vásárló feltöltheti a maga legendáját, történetét és elolvashatja másokét, remélem egy idő után nem én fogom a kontentet generálni. És hogy miért tartom ezt fontosnak? Mert a márka neve is onnan jött, hogy nagyon érdekelnek a városokat körbelengő legendák és történetek, az, hogy milyen története van annak a helynek, ahol élünk" – mondja a tervező.

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta