Pixelbikini, pixelszemüveg és egyéb pixeles őrültségek

A szűnni nem akaró retró stílusirányzatnak köszönhetően egyre több ruhát és kiegészítőt díszítenek a nyolcvanas-kilencvenes évek számítógépes világából ismerős 8-bites pixelgrafikák, képpontok. A szó az angol picture element, azaz képelem kifejezésből származik. Összegyűjtöttük a legelvetemültebb pixeles tárgyakat.

Hipsztereknek kötelező darab a fehérorosz tervező, Dzmitry Samal 5dpi névre keresztelt pixeles szemüvege, a progresszív, futurisztikus design egyértelműen utal az 1980-as évek videó játékára, a Tetrisre. Míg a számítógépes képeket és grafikákat forradalmasították az elmúlt két évtizedben, ezekkel a keretekkel felidézhetjük a digitális technológia gyökereit 285 dollárért, 66 500 forintért.

A Carmichael Collective oldalán találtunk pixeles, őszibarack árnyalatú uniszex fürdőlepedőt, a hozzá passzoló pixeles fürdőruha tervezője sajnos ismeretlen. Bár a fürdőruha csak egy prototípus, reméljük hamarosan kapható lesz, és mielőbb szembejön velünk a strandon egy ilyen cenzúrázandó részeket lelkiismeretesen kitakaró bikini.

A holland székhelyű Elroy Klee a 'Mindplay:Bricks on Me' project részeként kísérletezett  Lego parókákkal. A graffiti művészként, 3D illusztrátorként és díszlettervezőként is ismert designer fekete, piros és sárga pixeles lego parókákból alkotott divatos afro, rövidre vágott, és szőke frizurákat, amiket csak egyensúlyozásban jártas modelleknek ajánlunk.

A Wii, a Ps3 és az Xbox 360 előtti, videó játékokon felnőtt generációnak dobták piacra a pólóra és ingre is csiptethető, Super Marios  8-bit nyakkendőt, amit elérhető áron, 14.99 dollárért, 3500 forintért ön is megrendelhet innen.

Kunihiko Morinaga az Anrealage nevű divatcégnek tervezett tetőtől-talpig pixeles kollekciót, amit a 2011/12-as őszi-téli kollekcióként mutattak be a Japán divathéten. A tervező a messziről hagyományosnak tűnő, térbeli kockákkal és festett mintákkal díszített  ruháit hordható, hétköznapi viseletként szeretné beilleszteni az öltözködési kultúrába.

A Poketo dobta piacra retro stílusú pixeles óráját, nosztalgiázni vágyóknak. A szürke és fekete színben kapható 'Icon Watch' fantázia nevű karórák 75 dollárért, 17 ezer forintért rendelhetőek a Poketo oldaláról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek