OFFLINE

Pixelbikini, pixelszemüveg és egyéb pixeles őrültségek

2012. június 6., szerda 13:39

A szűnni nem akaró retró stílusirányzatnak köszönhetően egyre több ruhát és kiegészítőt díszítenek a nyolcvanas-kilencvenes évek számítógépes világából ismerős 8-bites pixelgrafikák, képpontok. A szó az angol picture element, azaz képelem kifejezésből származik. Összegyűjtöttük a legelvetemültebb pixeles tárgyakat.

Hipsztereknek kötelező darab a fehérorosz tervező, Dzmitry Samal 5dpi névre keresztelt pixeles szemüvege, a progresszív, futurisztikus design egyértelműen utal az 1980-as évek videó játékára, a Tetrisre. Míg a számítógépes képeket és grafikákat forradalmasították az elmúlt két évtizedben, ezekkel a keretekkel felidézhetjük a digitális technológia gyökereit 285 dollárért, 66 500 forintért.

A Carmichael Collective oldalán találtunk pixeles, őszibarack árnyalatú uniszex fürdőlepedőt, a hozzá passzoló pixeles fürdőruha tervezője sajnos ismeretlen. Bár a fürdőruha csak egy prototípus, reméljük hamarosan kapható lesz, és mielőbb szembejön velünk a strandon egy ilyen cenzúrázandó részeket lelkiismeretesen kitakaró bikini.

A holland székhelyű Elroy Klee a 'Mindplay:Bricks on Me' project részeként kísérletezett  Lego parókákkal. A graffiti művészként, 3D illusztrátorként és díszlettervezőként is ismert designer fekete, piros és sárga pixeles lego parókákból alkotott divatos afro, rövidre vágott, és szőke frizurákat, amiket csak egyensúlyozásban jártas modelleknek ajánlunk.

A Wii, a Ps3 és az Xbox 360 előtti, videó játékokon felnőtt generációnak dobták piacra a pólóra és ingre is csiptethető, Super Marios  8-bit nyakkendőt, amit elérhető áron, 14.99 dollárért, 3500 forintért ön is megrendelhet innen.

Kunihiko Morinaga az Anrealage nevű divatcégnek tervezett tetőtől-talpig pixeles kollekciót, amit a 2011/12-as őszi-téli kollekcióként mutattak be a Japán divathéten. A tervező a messziről hagyományosnak tűnő, térbeli kockákkal és festett mintákkal díszített  ruháit hordható, hétköznapi viseletként szeretné beilleszteni az öltözködési kultúrába.

A Poketo dobta piacra retro stílusú pixeles óráját, nosztalgiázni vágyóknak. A szürke és fekete színben kapható 'Icon Watch' fantázia nevű karórák 75 dollárért, 17 ezer forintért rendelhetőek a Poketo oldaláról.

Ne maradj le semmiről!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta