OFFLINE

Nézze meg II. Erzsébet legjobb kalapjait!

2012. június 2., szombat 14:39

Az élénk színek legkirályibb rajongója idén ünnepli trónra kerülésének 60. évfordulóját, és a gyémántjubileum alkalmából a polgárok most egy hosszú hétvége keretében ünnepelhetik az uralkodót. Míg sokan Union Jack-es cuccok vásárlásával tisztelegnek a fagyiszínű királynő előtt, mi legjobb kalapjait gyűjtöttük egy csokorba.

Manapság, mikor a divatot rengeteg különböző trend, és évszakonként változó kollekciók jelentik, a legfontosabb a közéleti személyiségek esetében, hogy legyen saját stílusuk: II. Erszébetnek van – írja Simon Doonan a slate.com-on. Az egymáshoz illő kalapok és ruhák, a négyszögletes kistáskák, pink és babakék kabátok abszolút meghatározzák a királynő stílusát. Elképesztő kalapgyűjteménye a legérdekesebb talán: a legtöbb gazdagon díszített, mondhatni ízléstelenül giccses, de az egyszerűbb darabokon is olyan megoldásokat láthatunk, amiket sehol máshol.

Az elmúlt 50 évben legalább 5000 kalapot láthattunk a királynő fején, és ez nem puszta divathóbort: „A kalapok nagyon fontos elemei a monarchia öltözködésének. Amikor a királynőn kalap van, az egyféle korona-helyettesítő” – mondta a királyi életrajzíró, Robert Lacey az ABC-nek. Erzsébet egyik legkedvesebb királyi kalaposa Freddy Fox, aki már több száz fejfedőt tervezett neki – olyan sokat, hogy hivatalos utazásai során a királynő külön vagonnal utaztatja a kalapokat.

És bár a királynő a világ egyik leggazdagabb asszonya, kedvenc kalapjait 20-30-szor is felveszi, és kevés olyan darabja van, amit csak egyszer vett fel – mondja az udvar fő kalaposa, Philip Somerville „Azt hordja, amit kényelmesnek érez, és amiben jól néz ki. Igazából ez munkaruha egy nagyon-nagyon energikus, dolgozó hölgy számára!” – teszi hozzá Fox.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta