Nézze meg II. Erzsébet legjobb kalapjait!

Az élénk színek legkirályibb rajongója idén ünnepli trónra kerülésének 60. évfordulóját, és a gyémántjubileum alkalmából a polgárok most egy hosszú hétvége keretében ünnepelhetik az uralkodót. Míg sokan Union Jack-es cuccok vásárlásával tisztelegnek a fagyiszínű királynő előtt, mi legjobb kalapjait gyűjtöttük egy csokorba.

Manapság, mikor a divatot rengeteg különböző trend, és évszakonként változó kollekciók jelentik, a legfontosabb a közéleti személyiségek esetében, hogy legyen saját stílusuk: II. Erszébetnek van – írja Simon Doonan a slate.com-on. Az egymáshoz illő kalapok és ruhák, a négyszögletes kistáskák, pink és babakék kabátok abszolút meghatározzák a királynő stílusát. Elképesztő kalapgyűjteménye a legérdekesebb talán: a legtöbb gazdagon díszített, mondhatni ízléstelenül giccses, de az egyszerűbb darabokon is olyan megoldásokat láthatunk, amiket sehol máshol.

Az elmúlt 50 évben legalább 5000 kalapot láthattunk a királynő fején, és ez nem puszta divathóbort: „A kalapok nagyon fontos elemei a monarchia öltözködésének. Amikor a királynőn kalap van, az egyféle korona-helyettesítő” – mondta a királyi életrajzíró, Robert Lacey az ABC-nek. Erzsébet egyik legkedvesebb királyi kalaposa Freddy Fox, aki már több száz fejfedőt tervezett neki – olyan sokat, hogy hivatalos utazásai során a királynő külön vagonnal utaztatja a kalapokat.

És bár a királynő a világ egyik leggazdagabb asszonya, kedvenc kalapjait 20-30-szor is felveszi, és kevés olyan darabja van, amit csak egyszer vett fel – mondja az udvar fő kalaposa, Philip Somerville „Azt hordja, amit kényelmesnek érez, és amiben jól néz ki. Igazából ez munkaruha egy nagyon-nagyon energikus, dolgozó hölgy számára!” – teszi hozzá Fox.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek