Flitteres és zászlós ámokfutással ünnepli a divat II. Erzsébetet

Az élénk színek legkirályibb rajongója idén ünnepli trónra kerülésének 60. évfordulóját, és a gyémántjubileum alkalmából a polgárok most egy hosszú hétvége keretében ünnepelhetik az uralkodót. Természetesen senki nem akar kimaradni a jóból, és a brit cégek különleges kollekciókkal és kedvezményekkel igyekeznek rávenni a briteket (és persze a világ többi részét), hogy ruháikkal és kiegészítőikkel róják le a tiszteletüket II. Erzsébet előtt.

Erre a jelenségre először akkor figyeltünk fel, amikor azokat a külföldi odalakat böngésztük, ahonnan Magyarországra is lehet rendelni (Asos, New Look, Next, TopShop), hiszen a főoldalon hirdetik a jubileumi árukészletet. Amikor pedig az esernyőkörképünk közben rátaláltunk pár Union Jack-es esernyőre, nem maradt más választásunk, körül kellett nézni, hogy pontosan mi is a helyzet.

A hazai üzletekben nyilvánvalóan nem tombol annyira ez a láz, az egyik bevásárlóközpontot végigjárva csak öt helyen botlottunk ilyen cuccokba. A New Yorker és a Pull & Bear kínálata kimerült egy-egy pólóban, a spanyol Inditex fennhatósága alá tartozó Zara már jobban felkészült, igaz, a honlapon így is több a zászlós póló, mint az üzletben. Bár a Marks & Spencer is komolyan készült a gyémántjubileumra, a hazai boltokba az utcai viseletek közül csak pár felső jutott el. A Claire's-nél sokkal jobb a helyzet, a falakon rogyásig sorakoznak a british bizsuk, és még az is vásárolhat magának egy szettet, akinek nincs ellenvetése, ha éppen egy rózsaszín emeletes busz csüng a nyakában. Egyébként itt találtunk rá a zászlós esernyőkre is.

Az interneten természetesen teljesen más a helyzet, innen tényleg mindenki tetőtől-talpig felöltözhet, aki kedveli II. Erzsébetet, illetve Nagy-Britanniát. Jó, a legtöbb helyen az olcsó giccs uralkodik, például a Nextnél belefulladunk a flitterbe, és mindenhol a Union Jack a főmotívum, amelytől több kollekció átböngészése után már jojózik a szemünk. Azért így is ki lehet fogni egy-két jó darabot, és kellően visszafogott holmikkal kombinálva azért nem lőhetünk bakot. A brit cégek egyébként nem szégyenlősek, a Topshop még egy párducba oltott zászlós bugyival is előrukkolt, miközben Warwick városának polgármesterét amiatt szólták meg, mert Union Jack-es cipőben jelent meg egy eseményen. De nem is szaporítanánk a szót, kattintsa végig gigagalériánkat a remekebbél remekebb darabokért! God save the Queen!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek