OFFLINE

Flitteres és zászlós ámokfutással ünnepli a divat II. Erzsébetet

2012. június 1., péntek 18:00

Az élénk színek legkirályibb rajongója idén ünnepli trónra kerülésének 60. évfordulóját, és a gyémántjubileum alkalmából a polgárok most egy hosszú hétvége keretében ünnepelhetik az uralkodót. Természetesen senki nem akar kimaradni a jóból, és a brit cégek különleges kollekciókkal és kedvezményekkel igyekeznek rávenni a briteket (és persze a világ többi részét), hogy ruháikkal és kiegészítőikkel róják le a tiszteletüket II. Erzsébet előtt.

Erre a jelenségre először akkor figyeltünk fel, amikor azokat a külföldi odalakat böngésztük, ahonnan Magyarországra is lehet rendelni (Asos, New Look, Next, TopShop), hiszen a főoldalon hirdetik a jubileumi árukészletet. Amikor pedig az esernyőkörképünk közben rátaláltunk pár Union Jack-es esernyőre, nem maradt más választásunk, körül kellett nézni, hogy pontosan mi is a helyzet.

A hazai üzletekben nyilvánvalóan nem tombol annyira ez a láz, az egyik bevásárlóközpontot végigjárva csak öt helyen botlottunk ilyen cuccokba. A New Yorker és a Pull & Bear kínálata kimerült egy-egy pólóban, a spanyol Inditex fennhatósága alá tartozó Zara már jobban felkészült, igaz, a honlapon így is több a zászlós póló, mint az üzletben. Bár a Marks & Spencer is komolyan készült a gyémántjubileumra, a hazai boltokba az utcai viseletek közül csak pár felső jutott el. A Claire's-nél sokkal jobb a helyzet, a falakon rogyásig sorakoznak a british bizsuk, és még az is vásárolhat magának egy szettet, akinek nincs ellenvetése, ha éppen egy rózsaszín emeletes busz csüng a nyakában. Egyébként itt találtunk rá a zászlós esernyőkre is.

Az interneten természetesen teljesen más a helyzet, innen tényleg mindenki tetőtől-talpig felöltözhet, aki kedveli II. Erzsébetet, illetve Nagy-Britanniát. Jó, a legtöbb helyen az olcsó giccs uralkodik, például a Nextnél belefulladunk a flitterbe, és mindenhol a Union Jack a főmotívum, amelytől több kollekció átböngészése után már jojózik a szemünk. Azért így is ki lehet fogni egy-két jó darabot, és kellően visszafogott holmikkal kombinálva azért nem lőhetünk bakot. A brit cégek egyébként nem szégyenlősek, a Topshop még egy párducba oltott zászlós bugyival is előrukkolt, miközben Warwick városának polgármesterét amiatt szólták meg, mert Union Jack-es cipőben jelent meg egy eseményen. De nem is szaporítanánk a szót, kattintsa végig gigagalériánkat a remekebbél remekebb darabokért! God save the Queen!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta