Riói divathét: minták és élénk színek a bikiniken is

A brazil tervezők is bemutatták egy öt napos nyári divathét keretében legújabb kollekcióikat, melynek középpontjában a bikini állt, az a ruhadarab, aminek tervezéséhez a brazilok értenek a legjobban a világon. Az immár 21 éve Rio De Janeiro-ban megrendezett shown extravagáns, merész lehetőségekben, élénk színekben, különleges mintákban és nem hétköznapi szabászati trükkökben idén sem volt hiány. Összefoglaltuk, hogy mi történt a Dél-Amerika legszebb városában rendezett eseményen.

640

A Totem márkát 1994-ben alapította Fred D'Orey, aki első üzletét saját Ipanemai kertjében nyitotta. Az újságíróból lett tervező a hetvenes és nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb szörfösének számított az Ipanemai strandokon. Új kollekciója mindenféle giccstől mentes, korallszínekkel és retro mintákkal telített. A svéd anyától és Forma 1-es Ferrari pilótától származó designert leginkább a zene és az utazás inspirálta 2013-as kollekciója tervezésénél, aminek színpalettájára a mentazöld, a cukorkaszínek és –nagy meglepetésünkre– a szürke a legjellemzőbb. Jövő nyárra tervezett strandkiegészítői az ideiekkel ellentétben visszafogott, rugalmas bőrből készült, fonott darabokat is tartalmaznak. Kedvencünk a stílusos színű bőrből készült napellenző volt.

A Filhas de Gaia két tervezőjének –Marcela Calmon és Renata Salles– stílusára a cég alapítása, 2005 óta jellemző a szofisztikált darabok ötvözése a művésziesebb vonalvezetéssel. Innovatív stílusuk az új kollekcióra is rányomta hatását, a kifutón ropogós fehér, pasztell, narancs, türkiz, konyakszínű, fátyolszerű anyagból készült darabokat vonultattak fel, melyeket remekül kiegészítettek az érdekes helyeken elhelyezett kivágások és az ékszerekkel díszített gallérok. A tervezőpáros 2013-as kollekciója összeségében nagyon nőies és hordható lett, kedvencünk a fehér ing újra divatba hozása volt.
A Melk D-Za csillogó, de anyaghasználatban visszafogott kollekciót vonultatott fel a brazil kifutón, melyre az elefántcsont színek, tarka gyöngyök, fémes fodrok és ovális, matt ékszerek voltak a jellemzőek. A kicsit fura, de szimpatikus bemutató legérdekesebb darabjai a holografikus pillangók és a szuperhősökre emlékeztető sikkes képregényfigura-hatást keltő darabok voltak.

A Salinas Brazíliában szinonímája a kényelmes és alkalmi viseleteknek, termékeit az egyszerűség és a frisseség jellemzi, mely tükrözi Rio de Janeiro látásmódját is. A Rio Fashion Week Jockey Clubba való áthelyezésével pedig még hitelesebben tudta átadni azt a tengerparti élményt, amit eddig is képviselt. A felvonultatott fűzöld, citromsárga, hullámkék és irizáló darabok közül a nagy kockás és mintás masnikkal ellátott szandálok nem is, de a fotónyomatokkal díszített lenge felsők felkeltették érdeklődésünket a márka iránt, ami hozzánk legközelebb Franciaországban, Németországban vagy Spanyolországban rendelkezik saját üzlettel.

A Cia Maritimát 1990-ben alapították Brazíliában. Latin-Amerika legnagyobb strandruha cégének termékeit hírességek és topmodellek hordják szerte a világon. A modern, szexi nő védjegyévé vált márka 2013-as kollekciója sem okozott csalódást, finom hímzések, csipke, kristálygyöngyök, kiváló minőségű kaftánok és kifinomult strandruhák jellemezték a bemutatott darabokat, melyeket a trendeknek megfelelően ötvöztek merész színekkel és az időtlen klasszikus stílusjegyekkel. Kedvenceink a koktélruhának is beillő strandruhák és a köldökig érő halformájú medálok voltak.

A divathét egyik legnagyobb slágerének számított a Coca-Cola márka bemutatója, 2013-as tavaszi/nyári kollekciójuk a nyolcvanas évek hangulatát idézi, farmer anyagokkal és élénk színárnyalatokkal kombinálva az együtteseket, színeiben halványan utalva a Coca-Coca jellemző piros védjegyére. A kollekció az előző szezonhoz hasonlóan merészre és futurisztikusra sikerült mind anyaghasználat, mind formavilág szempontjából is.

A Poko Pano minden évben a Riói Divathét egyik legjobban várt bemutatói közé tartozik, a Sao Paulo-i márka ezúttal sem okozott csalódást, minden típusú női formát igyekezett kiszolgálni színes, virágmintás, fekete és fehér melltartóval kiegészített vagy egyrészes szettjeivel. A 2005 óta piacon lévő márka híres vidám, divatos és egyedi termékeiről, melyeket előszeretettel hordanak olyan hírességek is, mint Beyoncé, Elle McPherson vagy Mischa Barton.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek