OFFLINE

Így készítsen neonszínű táskát és cipőt!

2012. május 28., hétfő 13:41

Tetszik vagy sem, az idei nyarat nehéz lesz megúszni neonszínek nélkül. Táskától a cipőig, övtől a hajbavalóig elárasztották a várost a neonszínek. Bár már a '80-as években is felbukkantak, kevés az esély, hogy anyuka vagy a nagynéni nem dobta ki ezeket, pedig a retroőrületet figyelembe véve hatalmas sikerünk lenne egy-egy ősrégi cuccban. Spórolós énemet, és a szekrényben talált táskákat áttekintve úgy gondoltam, nem hagyok ott a Zara-Mango-H&M valamelyikében egy rakás pénzt, inkább megnézem, hogyan lehetne feldobni otthon a kiegészítőimet. Persze nem feltétlenül kell a legszebb bőrtáskát beáldozni, a műbőr vagy vászon is tökéletes választás. Az otthoni festéshez nem kell túl sok dolog, az ecset és a festék elegendő.

neon640

Mire van szükség?

Ecsetre (több méretben)

Akrilfestékre (tubusos vagy spray)

Egy műanyagedényre az ecsetmosáshoz

Újságpapírra

Maszkoló szalagra

Festéket lehet szerezni a barkácsáruházakban (áruk: 1700-2500 Ft – egyébként gonosz módon többe kerülnek, mint a nem neonszínűek), vagy hobbiboltokban, tubusos változatban (250-900Ft).

Ecsetet bárhol lehet venni, érdemes körülnézni a 100 forintos boltokban, itt egész szetteket lehet szerezni fillérekért, igaz a minőség nem veri az eget, de ebben az esetben nincs szükség túl jó ecsetre.

Érdemes megtervezni a mintát, és azt, hogy alapszíntől függően mekkora területet színezünk be. A kevesebb több elve itt is érvényesülhet, nem kell úszni a neonban, elég ha néhány helyen tűnik fel a kiegészítőn. Kivétel ez alól az öv, melyet a legegyszerűbb lefújni spray-vel. Itt látható, hogyan csinálja ezt egy profi DIY specialista, Mr.Kate.

Egy fehér tornacipőből, hasonló módszerrel nagyszerű Missoni modellt lehet alkotni, nem kell hozzá más, csak festék, sablon, és némi pontosság. A részletes leírásért kattintson ide, vagy itt van hasonló, mozgóképes változatban is:

Aki pedig szeret magas sarkon tipegni és feldobná a régi cipőjét, az ezen az oldalon kaphat szakszerű tanácsot az elkészítéshez. Akit pedig egy új öv vonz, az az alábbi videót tekintse meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta