OFFLINE

Nem lesz többé G betű a Guess cuccokon

2012. május 26., szombat 07:21

A Guess egész jól megúszta a Gucci-pert, csak 4,66 millió dollárt (1 milliárd forintot) kell fizetnie a cégnek, mely eredetileg 120 millió dollárt (28 milliárd forintot) kért levédett designelemeinek jogtalan használatáért. A 3 éve húzódó per bírója, Shira Scheindlin szerint az igaz, hogy a Guess koppintott, az azonban merő spekuláció, hogy ez 120 millió dollárnyi kárt okozott volna a Guccinak – szakemberek vizsgálták, hogy keletkezett-e kár a Gucci eladásaiban a Guess miatt, és úgy találták, hogy nem.

A 4,6 millió dollár, amit a Gucci kap majd, azoknak a termékeknek az eladásából jött össze, amiken a Gucciéra jellemző márkajelzéseket használt a Guess. Összesen négy vitatott márkajelzés került a bíróság elé, melyek közül háromról le is tiltották a Guess-t – írja a Reuters.

A négy jelzés a következő: a zöld-piros-zöld csík, a stilizált "Square G", a négy összekapcsolódó G, melyet "Quattro G"-ként emlegetnek, és a folyóírásos G. Utóbbi kivételével semmit nem használhat a Guess. A Gucci ügyvédje, Louis Ederer szerint a Guess direkt akarta guccisra venni a termékeket, ezért árult G betűs tárcákat, táskákat, cipőket, ezzel a márkát lejáratta. A Guess ügyvédje (egykor O.J. Simpson védője), Daniel Petrocelli egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Nem a Gucci az egyetlen cég, mely kegyetlenül elbánik a koppintókkal: Louboutin például Yves Saint Laurent-t perli a piros cipőtalpak miatt, a Burberry pedig ócskább hamisítványokkal szemben nyert 100 millió dollárt nemrég. De lényeg a lényeg: aki összekapcsolódó G mintás Guess táskát szeretne venni, siessen, mert valószínűleg hamar el fog tűnni a polcokról (a webshopban egyelőre van még minden), és G betűvel díszített napszemüveget is csak a Guccinál vehetünk ezentúl. Mondjuk ez a képeket elnézve nem is olyan nagy baj.

UPDATE: A Gucci Amerikán kívül Kínában, Olaszországban és Franciaországban is beperelte a Guess-t, de utóbbi feje, Paul Marciano azt reméli, tudják az ügyet bíróságon kívül is rendezni. Persze az is pénzbe fog kerülni, de talán olcsóbban megússza a Guess.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2012.05.26 07:46:51A fidesz a betegek kiirtására készül

    Azért ez valahol szánalmas, nem gondoljátok? Bár nem olvastam végig a cikket, csak átfutottam rajta, de valami olyan érzésem van, mint amikor azt olvasom, hogy a számítógépeken a duplaklikket akarta levédeni M$...
    Egy G... nevű cég nem tehet G betűt márkajelzésként a termékeire... Pofám leszakad.
    Mi lenne, ha egyszerűen az ABC-ből is töröltetnék a G betűt, mert az már a Gucci-é?

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta