OFFLINE

100 millió dolláros pert nyert a Burberry

2012. május 26., szombat 17:39

A high-fashion termékekben utazó Burberry-nek a napokban 100 millió dollárt ítéltek meg (24 milliárd forint) kártérítésként. Az 1856-ban alapított cég januárban nyújtott be keresetet a Manhattani Szövetségi Bíróságon. A vádlottak több, mint egy hónap türelmi időt kaptak, hogy megjelenjenek a bíróságon és feleljenek a vádakra, aminek a kiszabott időn belül nem tettek eleget.

Burberry
Burberry
Fotó: Burberry

A Women's Wear Daily jelentése szerint a beperelt cég több internetes oldalt is működtetett jogtalanul, melyeken használta a Burberry nevet és a neves brit márka termékeinek másolatait, mint például az 1920-as évek óta a divatház jól felismerhető névjegyének számító kockás anyagot. A brit márka az ítélet értelmében nemcsak a hatalmas pénzösszeget, hanem a silány minőségű árukat kínáló jogsértő oldalakat is birtokolja ezentúl, például a yesburberryvision.com-ot vagy a buyburberry.com-ot.

Ez természetesen nem az első nyertes per, a brit brand 2010-ben már indított pert hamisítás miatt a TJ Maxx, a Marshall és a HomeGoods ellen is. A közelmúltban a Hermès kapott kártérítést hasonló összegben, a francia cégnek több, mint 34 hamis weboldalt sikerült megszüntetnie.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta