no

Így éljük túl, ha reped a gatya

Ruházati balesetek nemcsak a hírességekkel történnek, hanem velünk, hétköznapi emberekkel is. De mit tegyünk annak érdekében, hogy ne semmisüljünk meg szívünk választottja vagy a leendő főnökünk előtt egy elszakadt melltartópánt, vagy egy izzadtságfolt miatt? Az iVillage egyik szerzője összegyűjtötte a főbb túlélési tippeket pár szakértő segítségével. Íme:

Ha bojkottál a melltartó

A melltartó nem a legkényelmesebb viselet, de van, amikor igazi kínzóeszközzé válik, vagy cikis helyzetbe sodor minket. Szerencsére Ali Cudby írt egy könyvet Busted! The Fab Foundations Guide to Bras That Fit, Flatter and Feel Fantastic címmel, amiben a legégetőbb problémákra nyújt megoldást. Ha például elszabadul a melltartónk merevítője, akkor nem kell mást tenni, csak vissza kell nyomni, majd a keletkezett lyukat le kell fedni egy ragasztapasszal. Persze ez csak rövidtávon segít. Ha elszakad a pánt, és kibuggyan a mell, akkor gyorsan szerezzünk egy biztosítótűt, legvégső esetben pedig kérjünk kölcsön egy tűzőgépet, és persze vigyázzunk arra, hogy az éles végek ne befelé mutassanak. Ha pedig úgy érezzük, hogy ciki, ahogyan a pántok oldalt kikandikálnak, fogjunk egy gumit, és fogjuk össze a hátrésznél.

stockfresh 1669299 big-breasts sizeM

Ha reped a gatya

Nem éppen gyakori eset, de azért biztos sokakkal előfordult már, hogy egy merészebb mozdulatot egy nagy reccsenés követett, mert a nadrág anyaga megadta magát. David Sawaryn, a Late Night with Jimmy Fallon egyik jelmezfelelőse szerint ez a ruházati baleset elég kemény dió, főleg ha nincs nálunk varrókészlet. Öröm lehet az ürömben, ha éppen kéznél van egy hosszabb kardigán, ami a megfelelő helyen takar vagy egy rövidebb felső, amit a derekunk köré köthetünk. Ha nincs ekkora mázlink, akkor szerezzünk egy vászonszalvétát, amit a nadrág alá tömve legalább azt megakadályozhatjuk, hogy mindenki csupasz fenekünket bámulja.

Ha pisztolytáskánk lesz

Ugyan a celebek sem ússzák meg az izzadtságfoltokat, de ettől sajnos még a pisztolytáska nem imponál jobban senkinek. Vannak anyagok, amelyek jobban bírják, de például a selyem nem tartozik ezek közé. Sebaj, vannak már izzadtságfelszívó tapaszok. Erre esküszik legalábbis Pauline Kim divattanácsadó. Ha nem gondoskodtunk időben erről a kis eszközről, akkor marad a kézszárító. „A pamutból, a dzsörzéből készült ruháknál és a kötött holmiknál beválhat, de a selyemnél marad a folt. Esetleg érdemes egy kis kéztörlőt tenni a hónaljunk alá, hogy felszívja a nedvességet” – javasolja David Sawaryn.

Ha a rózsaillat tovaszáll

Lehet, hogy a pisztolytáskát megússzuk, de ez nem jelenti azt, hogy egész nap olyan frissen illatozunk majd mi a tavaszi mező. Ha feledékenyek voltunk, és nem vittünk magunkkal dezodort, akkor rendeljünk vodkát citrommal és szénsavas vízzel, majd vegyük a mosdó elé az irányt. Mártsunk bele egy kéztörlőt a vodkába, majd törölgessük meg a hónaljunkat, így eltűnik a szag. Ezután csavarjunk egy kis citromlevet a tenyerünkbe, majd dörzsöljük be a megfelelő területet, és a friss illat is ki van pipálva – állítja Tim Tucker, a Rocco Bruzzi CosMENics társalapítója. Más források szerint egyébként egy kis ecet is megteszi.

stockfresh 974068 woman-applying-deodorant sizeM

Ha támadnak a foltok

Ha vörösbor landol valamelyik ruhadarabunkon, akkor azonnal vizezzük be és tegyünk rá egy kis konyhasót. Pár percig hagyjuk így, majd kapargassuk le róla. Nem biztos, hogy a folt teljesen eltűnik, de halványabb lesz. Ha nincs a közelben só, szénsavas vízzel is próbálkozhatunk. Addig csorgassuk a foltra, amíg el nem tűnik. A kávéval elvileg könnyebb dolgunk van, elég, ha víz alá tartjuk a foltot. Lehetőleg az ellentétes oldalon csorgassuk rá a folyadékot, így a kávé nem szivárog bele jobban a szövetbe. Hagyjuk, hogy a ruha magától megszáradjon, a kézszárítók nem segítenek, sőt! A paradicsomfoltoknál egy kicsit trükkösebbnek kell lenni, egy adag babapúder például kifejezetten hasznos tud lenni. Szórjuk rá a foltra, hogy magába szívja a szószt, majd sepregessük le róla. Ezzel biztosan kibekkeljük otthonig, ahol jobb, ha azonnal kimossuk az áldozatul esett ruhadarabot, vagy egy tisztítószalonba is elvihetjük, ha nem bízunk saját képességeinkben.

Ha leszakad a gomb

Egy tárgyalás előtt igencsak kínos lehet, ha a blúzunkról leszakad az egyik gomb, és amilyen szerencsénk van, pont a mellünknél lévő adja meg magát. Az ilyen esetek miatt jó, ha mindig nálunk van egy duplaoldalas ragasztószalag, amellyel a blúz két szélét könnyen össze tudjuk illeszteni. Persze a zsebbe való varrókészlet is jó megoldás, de sajnos nem tarthatunk benne annyi gombot, ami minden szettünkhöz jó. Ha a gomb nem szakadt le, de a blúz mégis állandóan kigombolódik, akkor a gomblyukkal lehet probléma. Ekkor egy kis cérnával vagy gumiszalaggal kell körbetekerni a gombot, és jó esetben nem kell attól félnünk, hogy láthatóvá válik a melltartónk.

Ha felfut a harisnya

Ha még idejében elcsípjük, akkor használhatjuk az ismert módszereket, vagyis vagy lefújjuk egy kis hajlakkal, vagy bekenjük színtelen körömlakkal. Sajnos az esetek többségében nem segít, és nem marad más lehetőségünk, ki kell slisszolni a mosdóba, és le kell venni a jobblétre szenderült harisnyát. A haladók erre az esetre mindig visznek magukkal egy pótdarabot is, amire lecserélhetik a szakadt harisnyát. Igen, ilyen egyszerű.

stockfresh 1378108 businesswoman-with-a-stocking-ladder sizeM

Ha elromlik a cipzár

Ha a nadrág vagy a szoknya cipzárja adja meg magát, az csak ciki, ha viszont a táskánké, akkor könnyebben kizsebelhetnek. A megoldás? Mindig legyen nálunk pár biztosítótű, és ha tudjuk, legalább a feléig próbáljuk meg felhúzni a cipzárt, ha a kocsi alatt szétjön, így is két kisebb hézag lesz egy nagy helyett. Ha csak szimplán szétnyílt a cipzár, de a kocsi még mindkét felét tartja, akkor próbáljuk lehúzni a kiindulási ponthoz, majd vissza, az egyik táskámnál ez rendszeresen megoldja a problémát.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek