Így lép fel ma a Compact Disco az Eurovíziós dalversenyen

Az Euroviziós Dalfesztivál kedd esti, azerbajdzsáni első döntőjén a Compact Disco Szegedi Kata és Benus Dani által tervezett ruhákban fog fellépni – a főpróba képein már megnézhetjük pontosan milyenekben.

A zenekar a hazai döntőkön is a tervezők ruháiban nyert (itt megnézheti a fellépést, tekerjen a 31. perchez), de nem azokban, amiket a bakui versenyen fognak viselni:

„Igazából ezek nagyon színpadias ruhák lettek. Amit a magyar döntőre csináltunk, azok jól működtek, de azért kellett még erősebb ruhákat csinálni, mert a bakui színpad elképesztően nagy, olyan szettek kellettek, amik ott is jól működnek, mégse jelmezszerűek, csak izgalmasabbak. A vokalista lánynak, Helgának nem terveztem külön, rá a mostani tavaszi-nyári kollekcióm egyik aszimmetrikus ruháját adtam. Az énekesnek, Csabinak csináltuk a legizgalmasabb ruhát, egy kicsit origamis, ezüstös, műbőr kabátot és egy ezüstös pólót, mert annyira nagy a színpad, hogy muszáj volt valahogy ellensúlyozni. Attilának és Maónak öltönyös szettet csináltunk, szűk zakót kaptak. Beginek egy nagyzsebes, lazább mellényt készítettünk, mert amellett, hogy egy egységes stílust kell képviselniük, mindenkinek igyekeztünk az egyéniségének megfelelő ruhákat tervezni” – mondta a Díványnak Szegedi.

„A magyar döntő után körülbelül két hónapunk volt a bakuiig, de sok fellépésük volt, alig volt idejük bármire, így pár találkozás alkalmával meg kellett valósítani a kész darabokat. Amikor volt idejük, beugrottak és lepróbáltuk a ruhákat, de ránk bízták, hogy milyen legyen, szerencsére nagyon tetszett nekik a végeredmény” – tette hozzá a tervező, akinek újszerű kihívás volt a színpadi-ruha tervezés. „Mivel kiforrott karakterekről van szó, igazodni kell a megrendelőhöz, a kollekció meg alapvetően rólam szól, a tervezőről. Teljesen más műfaj a kettő, de nyilván vannak összefüggések, hisz azért kértek fel minket erre a munkára, mert szerették, amit csinálunk”.

Az év fiatal divattervezője díjat 2009-ben elnyerő Szegedi Kata egyébként készített már ruhákat a Moloko egykori énekesének, Roisín Murphy-nek és Nicki Minajnak is, nemrég pedig a Capsula multibrand store őt és Benus Danit kérte fel az üzlet munkaruháinak megtervezésére. A cipőtervezéssel induló Benus 2011-ben nyerte el az év fiatal divattervezője díjat, Szegedivel a kisképző elvégzése óta nagyon jóban vannak. Mindkettejükre jellemző a sötét színek használata, az elegáns, mégis játékos vonalak, a különböző anyagok kombinálása – a fellépőruhákban nyomokban felfedezhetőek a tervezők korábbi kollekcióiban már látott megoldások.

Ön szerint milyenek lettek a Compact Disco fellépőruhái? Szerintünk elég menő a sok fekete és ezüst ruha, de ön mit szól hozzájuk?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1918) (1596) Ciki!
Mustra