OFFLINE

A nyár legfontosabb kiegészítője a borítéktáska

2012. május 19., szombat 17:11

Az évek óta slágernek számító óriás méretű táskák és a lassan az utcai divatba is beszivárgó hátizsákok mellett a szezon nagy slágerének számít a clutch, más néven borítéktáska vagy laptáska. A kézben és vállon is hordható táska alkalmi státuszából lépett be a mindennapi kiegészítők közé, így már könnyen találni bármilyen formában és színben az átlagosan 21 x 15 centis táskákból.

A boríték táskák közül is talán a Prada mutatta be a legjátékosabbat a milánói divathéten. A luxus designer táskák fantáziadúsra és nőiesre sikeredtek. A bőrből készült színes kézitáskák hangulata évjáratában passzol a márka tavaszi-nyári kollekciójának funky/retro ruháihoz és más kiegészítőihez, megtartva a klasszikus Miuccia Prada stílust és igazolva azt, hogy az elegancia nem mindig a konzervatív és unalmas stílus szabályait és színpalettáját követi. A kézitáskák közül a legvagányabbak a 3D-s elemekkel kombinált, régi idők autóit ábrázoló darabok.

Prada autós kézitáska
Prada autós kézitáska

A Jimmy Choo a borítéktáskák tervezésénél jobban szem előtt tartotta a kortárs trendeket, és az elbűvölően giccses nyolcvanas évek neonszíneit vitte táskáira. Az elegáns, hajókirándulásra és koktélpartira is alkalmas táska egyik legpozitívabb tulajdonsága a divatot követő neon színen kívül, hogy aszimmetrikus a felső része – plusz sárga, rózsaszín és kék színben, illetve limitáltan fekete változatban is kapható.

Jimmy Choo neon borítéktáskák
Jimmy Choo neon borítéktáskák

Az Írországból származó Louise O'Leary eredetileg belsőépítészetet tanult, majd rájött, hogy érdekli a divat világa és Louloubelle néven megalapította saját márkáját. Kézműves tudását Bostonban tökéletesítette, táskáihoz a legfinomabb toszkán bőrőket használja, de készülnek kézitáskái pamutból, selyemből és vászonból is, korlátozott, 100 darabos példányszámban. Kreatív kistáskái 450 dollártól, azaz  95000 forinttól kaphatóak.

LouLou borítéktáskák
LouLou borítéktáskák


Kate Spade valószínűleg a bölcsészlányokat kívánta megcélozni tavaszra piacra dobott aranyos borítéktáskáival. Az irodalomrajongók válaszhatnak Oscar Wilde Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember, a Rómeó és Júlia, az Emma vagy Charles Dickens Két város című könyvének borítója közül is. A színes, könyvekre emlékeztető táskákat 325 dollárért, 68950 forintért lehet megrendelni a katespade.com-on.

Megfizethető,mégis elegáns clutch-okat találtunk a Mangóban, és a Zarában, ahol ár/érték arányban a legjobb a felhozatal, de Vágó Réka cipőtervezőtől is vehetünk 21 x 17 centis borítéktáskát 9100 forintért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta