Celebtrend: menő vagy ciki, ha átlátszik a ruha?

Az, hogy a hírességek áttetsző ruhákban hergelik a fotósokat a vörösszőnyegen (és néha az utcán is), nem újdonság, de most mintha látványosan megszaporodtak volna azok a sztárok, akik ilyen merész estélyiket villantanak. Vegyük csak Charlize Theront és Kristen Stewartot, akik a legújabb Hófehérke feldolgozás premierjén szinte mindent megmutattak magukból úgy, hogy valójában egy földig érő fekete estélyit viseltek. Bár nyilvánvalóan összehangolt akcióról volt szó, Charlize Theron egy Dior-kreációt viselt, addig Stewartot inkább egy Marchesa-ruhába öltöztették.

A filmbemutató előtt egy héttel rendezett MET-gálán sem volt oka panaszra a paparazzóknak, hiszen Beyoncé Knowles uszályos Givenchy-estélyije sem volt éppen egy visszafogott darab, és most nem az irdatlan nagy uszályra gondolunk. Jó, be kellett bizonyítani, hogy milyen hamar visszanyerte az alakját első gyermeke születése után, de nem ő volt az egyetlen, aki ezen az eseményen az áttetsző anyagok mellett tette le voksát: igaz, az Escadába bújt Heidi Klum és a Diort viselő Marion Cotillard is csak diszkréten villantott lábat.

A híres és ismert nők vörösszőnyeges képeit böngészve egyébként a legtöbben az utóbbi változatot részesítik előnyben, vagyis nem baj, ha át lehet látni a ruha anyagán, de azért ha lehet, akkor comb felett ne nagyon látszódjon semmi. Szerencsére minden nagyobb divatház és -márka szívesen szolgáltat nekik a diszkrét magamutogatáshoz való ruhákat. Vannak persze, akik a lábaik helyett inkább a dekoltázsukat tárják szemérmesen a világ elé, vagy éppen a hátukkal kacérkodnak, lásd Katalin hercegné.

Tegyük hozzá, hogy akárcsak az állatmintánál, itt is vékony jégen táncol az, aki áttetsző anyagból készült ruhát visel, ciki, ha túl sokat mutat, ciki, ha olyan, mintha egy függönyt akasztott volna magára.

Ha már áttesző ruhát kell felvenni, a legtöbb sztár feketét választ, amiben kicsit új áldozatra vadászó özvegyasszonyra hasonlít, és biztos nagy sikert aratna a lipcsei Wave-Gothic Treffenen is - vegyük csak Katy Perry összeállítását, amelyet mellékelt galériánkban talál. És nem, sajnos a nagy név sem jelent biztosítékot, arra, hogy enm égünk be, ott van például Kristen Stewart és Beyoncé Knowles, nézza csak meg őket a galériában!

Nos, mi az ítélet? Menő, vagy ciki az áttetsző estélyi?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2821) (2480) Ciki!
Mustra