Marc Jacobs pénzt csinál a rongálásból

A francia graffitiművésznek,Kidultnak köztudottan nem kedvencei a nagy divatcégek, több kirakatot tett már tönkre tegjeivel, például tavaly ősszel a Céline-ét és a párizsi Hermès-ét is.

art
marc-jacobs-kidult-tshirt-1

A 3x10 méteres tegekkel dolgozó Kidult múlt heti áldozata Marc Jacobs volt, a tervező Sohóban található üzletének elejére festette rózsaszín betűkkel az ART szót, melyről az incidenst követően Kidult még egy fotót is posztolt a Twittere „I did some ART” címmel.

A firkára válaszolva és kihasználva a körülötte zajló nyüzsgést, Marc Jacobs azonnal piacra dobott egy rózsaszín pólót, amin összefirkált butikjának képe díszeleg. A marketingmutatványnak is beillő eset viszályt indított el a két művész között: bár a legtöbb ember örülne, ha akkora esélyt kapna arra, hogy hírnevet szerezzen, mint Kidult Marc Jacobstól, de előbbi inkább a tervező Twitterén puffog, fenyegetőzik és lopással vádolja Jacobsot. A limitált kiadású, egy méretben kapható art by art jacobs feliratú pink póló ára ahhoz képest, hogy a tervezőnek nem sok munkája volt vele, valóban elég magas lett, 689 dollárba, azaz 148800 forintba kerül.

A történet egyébként tovább bonyolódik, a 680 dolláros pólót ugyanis a FRY rányomtatta egy fehér pólóra, amit mindössze 35 dollárért, 7600 forintért árul.

tumblr m3vf3ei4i71qj6havo1 1280
FRY

Elég vicces ötlet, mi nevettünk rajta, és kiváncsiak várjuk, ki száll még be a buliba. Érdemes megnézni a FRY többi munkáját is.

Ön szerint kinek van igaza?

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek