OFFLINE

Marc Jacobs pénzt csinál a rongálásból

2012. május 17., csütörtök 18:59

A francia graffitiművésznek,Kidultnak köztudottan nem kedvencei a nagy divatcégek, több kirakatot tett már tönkre tegjeivel, például tavaly ősszel a Céline-ét és a párizsi Hermès-ét is.

art
marc-jacobs-kidult-tshirt-1

A 3x10 méteres tegekkel dolgozó Kidult múlt heti áldozata Marc Jacobs volt, a tervező Sohóban található üzletének elejére festette rózsaszín betűkkel az ART szót, melyről az incidenst követően Kidult még egy fotót is posztolt a Twittere „I did some ART” címmel.

A firkára válaszolva és kihasználva a körülötte zajló nyüzsgést, Marc Jacobs azonnal piacra dobott egy rózsaszín pólót, amin összefirkált butikjának képe díszeleg. A marketingmutatványnak is beillő eset viszályt indított el a két művész között: bár a legtöbb ember örülne, ha akkora esélyt kapna arra, hogy hírnevet szerezzen, mint Kidult Marc Jacobstól, de előbbi inkább a tervező Twitterén puffog, fenyegetőzik és lopással vádolja Jacobsot. A limitált kiadású, egy méretben kapható art by art jacobs feliratú pink póló ára ahhoz képest, hogy a tervezőnek nem sok munkája volt vele, valóban elég magas lett, 689 dollárba, azaz 148800 forintba kerül.

A történet egyébként tovább bonyolódik, a 680 dolláros pólót ugyanis a FRY rányomtatta egy fehér pólóra, amit mindössze 35 dollárért, 7600 forintért árul.

tumblr m3vf3ei4i71qj6havo1 1280
Fotó: FRY

Elég vicces ötlet, mi nevettünk rajta, és kiváncsiak várjuk, ki száll még be a buliba. Érdemes megnézni a FRY többi munkáját is.

Ön szerint kinek van igaza?

 • 124
  Marc Jacobsnak
 • 12
  Kidultnak
 • 29
  Senkinek
 • 90
  Ez csak egy marketingfogás

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta