OFFLINE

Az olaszok túlöltöznek minket az olimpián?

2012. május 16., szerda 14:47

A brit olimpiai csapat formaruháit nemrég mutattuk be: a Stella McCartney által tervezett ruhák nem nyerték el egyértelműen az angolok tetszését.

A magyar sportolók ruháit Csergő Noémi és Mohari Kinga tervezték, akik figyelemfelkeltő, kalotaszegi, nagyírásos motívumot álmodtak a formaruhákra, mellyel a nemzetközi divatirányzatokkal szerették volna felvenni a versenyt – a ruhákat megnézheti galériánkban, a sportolónőknek fehér és piros színű ingruha jár, a vállrészen zavarbaejtően feltűnő fekete motívummal, a férfiaknak hasonló mintával díszített ruha, kicsit kevesebb pirossal.

A magyaroknak nem nagyon sikerült túlszárnyalniuk a mindig elegáns olasz küldöttség olimpiára készített ruházatát, melyet a hetvenhét éves Giorgio Armani tervezett. Az Armani sport divatvonalának, az EA7 nevű márkának a sportrendezvényre készült ruháit a divat olasz fővárosában, Milánóban mutatták be. A show-n híres sportolók is részt vettek, például a műugró Tania Cagnotto, vagy a tőrvívó Valentina Vezzali. Az EA7-et a divatház 2004-ben alapította az Emporio Armani részeként, a márka öltöztetett már korábban is futókat, síelőket, golfozókat és vitorlázókat. Armani egyébként szívesen dolgozik sportolókkal, és a tervek szerint ő készíti majd az olasz küldöttség 2014-es téli olimpiai ruháit is.

Melyik ruha a legmenőbb?

 • 353
  A magyar kalotaszegi
 • 37
  A brit zászlós
 • 256
  Az olasz Armani formaruha
 • 25
  A jamaicai Puma ruhák
 • 155
  A Nike futófelszerelése mindent visz

A jamaicai csapatot is ismert márka, a Puma öltözteti, a ruhák tervezője pedig nem más, mint Bob Marley lánya, Cedella Marley lesz. A Nike is nagy dobással készül a közelgő londoni rendezvényre, Nike TurboSpeed fantázianéven olyan szupergyors high-tech futóruhát tervezett, amitől azt várja, hogy szponzorált csapatai –az orosz, a német vagy az amerikai válogatott– olyan gyorsan fussanak a célba, ahogy egy golflabda repül. A hasonlat nem véletlen: a szerelésen golfladbákon is látható lyukak vannak, és a tökéletes vonalvezetésének köszönhetően a ruha mérsékeli a légellenállást és egy 100 méteres futamban akár 0.23 másodpercet is képes csökkenteni a futók idejéből. A környezetbarát turbóruhát  –melynek 82%-a újrahasznosított műanyagból készült– 12 év alatt fejlesztette ki a márka. Nos, önön a sor, szavazzon: melyik csapat ruhái lesznek a legjobbak?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta