no

Fojtogató nyakékek és ujjeltépő gyűrűk a veszélyes kiegészítők között

A hordhatatlan ruhák és cipők mellett ritkán esik szó a nem kifejezetten praktikus kiegészítők trendjéről, úgyhogy most bepótoljuk és nyavalygunk rajtuk egy kicsit. Hétköznapi viseletnek tűnő, de kevéssé felhasználóbarát, friss és divatos darabok következnek az ASOS, a Topshop, a Romwe és az Urban Outfitters oldaláról, amiket szívesen hordanánk, de sajnos mégsem stimmel velük valami.

Aki nem ragadt le a finom, elegáns, apró köves gyűrűknél, és szívesen visel BÁRMIT az ujján, az idén biztosan imádja a gyűrűdivatot. Nehéz olyat mondani, amilyen gyűrű még nincs. Csirkeláb, szarkaláb, bajusz, szarvasagancs, lófej, etc.: a látványos darabokat akár kettesével-hármasával is ráhúzhatjuk az ujjaInkra, de csak, ha nem félünk, hogy a gyűrűnk valamibe beleakad és letépi őket.

A kiálló részekből álló és mindenbe beleakadó bizsuk ugyanis nem csak bosszantóak, de még veszélyesek is. Nekem például egy szép, nagy, pödört bajuszom van, de miután jól megböktem vele a saját szememet fésülködés közben, inkább visszatettem a dobozába. A csillagosba már bele sem mernék gondolni, és nem azért mert az egész napomat egy másfél éves kisfiúval töltöm, ezek a darabok egy munkahelyen is épp ilyen végzetesek lehetnek. Akadt már bele a gyűrűje becsukódó kocsiajtóba? Nem? Szerencsés. Fáj.



A gyűrűk után a karkötőket szeretem a legjobban, a két nagy trend, a kismillió vékonyabb és a cuff, azaz a széles, leginkább merev anyagból készült, nyitott karperecek divatja is nagy kedvencem. Illetve egész eddig az volt, ugyanis ahogy bejött a meleg, rájöttem hogy a nyár nem kedvez majd ennek a divatnak sem. A jobb csuklómon 7-8 centin húzódó pántok, fonott karkötők, bőrszíjak és láncok, és a bal karomon hordott széles szíjú óra olyan hőgutát okoztak a napon, hogy közel fél óra múlva meguntam és letéptem magamról az összeset. Ami ráadásul nehéz volt, mert tapadtak a bőrömhöz. Azóta csak egy állandósult barátságkartkötő van rajtam, majd ősszel visszatérek a karkötőhalmozásra. Cuff-fal hőségben még nincs tapasztalatom, de az egybefüggő fémfelület sem lehet sokkal kellemesebb, sőt. Kíváncsi vagyok, a rohasztó hőségben megrendezett fesztiválokon a csajok kibírják majd a trend kedvéért hogy csuklómelegítőben bulizzanak? Kibírják, nyilván.

A textilből, műanyagből vagy fémből készült különálló gallérok és gallérszerű nyakékek is nagyon mennek, melyek stílusosos és hangsúlyos kiegészítői lehetnek egy sima pólónak vagy ingnek is. A gond itt is ugyanaz, mint a karkötőknél, hogy melegben nem éppen szellős viseletek. A nyári hőségben olvadozva talán jobban járunk valami hagyományosabb, hosszú láncon lógó nyaklánccal, attól biztos nem fogjuk úgy érezni hogy egy trendi, de forró fémbilincs szorult a torkunkra. Egy horgolt, könnyebb gallérral jobb lehet a helyzet, bár van az a hőség, amiben biztos, hogy nem vágyunk majd semmi nyakunkhoz közeli dekorációra.

A clutch, azaz borítéktáska divatja egy ideje kitört az alkalmi divatból, már nem csak színházi táskaként hordunk hónunk alá csapott, fül nélküli, lapos táskákat. A divatblogok szerint is hétköznapi viseletté vált táskákban nyilván nem fér el annyi minden, mint egy bucira tömhető válltáskában, de ez nem is baj, a magunkkal cipelt holmik fele úgyis tök fölösleges. A gond inkább ott van, hogy az egyik kezünket mindig lefoglalja, de legalábbis korlátozza annak mozgását. Ugyan a térdünk közé szoríthatjuk a mosdóban kézmosás közben, és a hónunk alatt is elvan, de azért olyan nagy mozgásterünk mégsincs vele, mint egy vállon, pláne keresztbe hordott retikülnél. És étteremben hova rakjam, az asztalra? Fotókon határozottan menőn mutat, ezt nem vitatom, én is beszereztem egyet, de sajnos nem tudom tolni a babakocsit ha a hónom alatt van, úgyhogy egyelőre csak a birtoklása tesz boldoggá. Nemrég láttam viszont egy partifotót, amin néhány csaj egy népszerű belvárosi helyen égnek emelt kézzel táncolt és egy lapos táskát szorongatott görcsösen a feje fölött. Na az viszont béna volt, táncolni ne ilyennel menjünk.

A fenti problémák persze nem megoldhatatlanok, egyszerűen ne hordjunk olyasmit, amiben/amivel nem érezzük jól és szabadnak magunkat. És ha nagy gyűrűt hordunk, vigyázzunk az ujjunkra, állítólag könnyen leszakadhat.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek