OFFLINE

A H&M elnézést kér a feketére festett modellek miatt

2012. május 12., szombat 09:16

Mi is beszámoltunk a szenesre photoshoppolt H&M bikinimodelljéről, aki miatt a cég most nem győz elnézést kérni. Magyarországon nem váltott ki különösebb tiltakozási hullámot, hogy agyonbarnított nőkkel pakolták tele az utcákat, de Európában a bőrgyógyászok és rákmegelőzési alapítványok –például a Swedish Cancer Society– szakemberei fellázadtak: Isabela Fontana bőrszíne ugyanis szerintük se természetes és a kép arra sarkallja a nőket, hogy ők is hülyére napozzák magukat – amitől aztán könnyebben kialakul a bőrrák. (Mert persze, ha nem ilyen képeket közöl a H&M akkor senkinek nem jut eszébe kidobnia magát a napra a bikinikben, ugye?)

A felháborodásra válaszul a H&M udvarias közleményben kért elnézést mindenkitől, de arra nem tett ígéretet, hogy a képeket eltávolítja: „Sajnáljuk, ha bárkit felháborított legutóbbi fürdőruha-kampányunk. Nem állt szándékunkban különleges szépségideált teremteni, és veszélyes magatartásra sem akartunk buzdítani senkit, csak a legújabb nyári kollekciónkat akartuk bemutatni. Figyelembe vesszük mások véleményét, és a későbbi kampányaink során teljes mértékben igyekszünk mindenkinek megfelelni” – áll a közleményben.

Emellett a cég szóvivője azt is kifejtette a svájci 20Minutenben, hogy azért választották Fontanát, mert brazil, és az ő sötétebb bőrén jól mutatnak az élénk színek és minták. Ebből a szempontból sokkal jobban jártak volna egy fekete bőrű modellel. Fontana egyébként általában nem olyan szenes, mint a képeken, a 30 év alatti amerikaiaknak pedig a fele legalább egyszer leégett az előző év folyamán, ezzel nagyban növelve a bőrrák kockázatát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta