OFFLINE

Dávid-csillaggal húzta ki a gyufát az Urban Outfitters

2012. május 7., hétfő 09:22

Az Urban Outfitters nem bír leállni, nemrégiben egy leszbi csókkal jött elő, de terpesztett már 15 éves modellt is, most pedig egy férfi póló kapcsán még a holokauszttal is sikerült egy posztban szerepelniük. A botrányt egy Dávid-csillagra hasonlító minta váltotta ki, ami végül lekerült a pólóról de ahhoz épp elég volt hogy ismét csapjon egy kis reklámot a ruházati cégnek.

A gyanús díszítés az antiszemitizums és a fanatizmus ellen harcoló The Anti-Defamation League szerint ízléstelen és sértő, mivel arra a jelképre hasonlít, amit a zsidóknak a holokauszt idején kellett viselniük, ráadásul éppen ott, ahol azt az UO pólóján is szerepel. A hatágú, kék foltszerű rávarrt díszítésbe valóban belemagyarázható a csillag , azonban az Outfitters szerint nem akartak vele megbántani senkit. "Először is a grafika nem a Dávid-csillag, és biztosíthatom önöket, hogy ez egyáltalán nem hivatkozik a judaizmusra, a nácizmusra és a holokausztra. A grafikai munka érkezett a tavaszi-nyári kollekcióhoz készült, azonban amikor megkaptuk a prototípust, felismertük a a hasonlóságot, ezért úgy döntöttünk, hogy a végső változatban a pólón nem szerepel majd ez a díszítés."

Az ADL emellett felhívta a figyelmet arra is, hogy az UO az elmúlt években több alkalommal is felháborító feliratú és sztereotípiákat erősítő darabokat tervezett. Az íreket, feketéket, zsidókat bántható Urban Outfitters darabokat a galériánkban nézegetheti és nevethet, vagy mérgelődhet rajtuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta